Wat is Semi Permanente Make-up (SPMU)?

Dermatopigmentatie vrouw voor en na powderbrows SPMU

Wat is Semi Permanente Make-up (SPMU)?

Alles wat je wilt weten over Semi Permanente Make-up (SPMU)

SPMU = Semi Permanente Make-Up. Het woord spreekt voor zich, make-up die lang blijft!

Wake up with make-up!

Wil je s’morgens graag wat langer in je bed blijven liggen en er toch stralend uitzien? Semi permanente make-up is de oplossing!

Je ontwaakt namelijk met make-up, neen hoor je droomt niet! SPMU is bedoeld om je dagelijkse make-up look te vervangen. Je ziet er altijd naturel & fris uit, ook op de dagen dat je je niet zo goed voelt en geen zin hebt om je op te maken.

Wat is het verschil tussen semi permanente make-up en permanente make-up?

“Permanente make-up?! Zo één zwarte groene dikke lijn rond mijn mond die nooit meer weg gaat of twee strepen als wenkbrauwen? Nee bedankt!”

Mensen die permanente make-up van vroeger kennen, doen vaker uitspraken zoals deze en zijn volkomen onterecht.

SPMU is niet vergelijkbaar met permanente make-up / tatoeages. We noemen semi permanente make-up dan ook niet tatoeëren, maar pigmenteren.

Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst, veel dieper dan bij SPMU. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Dat is de laag huid onder de opperhuid. We werken ook met andere naalden voor pigmentatie i.p.v. de typische tatoeagenaalden. Onze naaldjes zijn veel minder scherp en brengen minder schade toe aan de huid. De kleurpigmenten zijn veranderd. Groen hebben we niet meer 🙂 Vroeger werkten ze met een mengeling van kleuren bv. rood, zwart en geel om bruin te bekomen.

Het probleem? Kleuren die meer naar boven komen en eerder geel, rood of zwart uitslagen. Dit wordt niet meer toegepast, er wordt gewerkt met kleur in één molecule. Het pigment valt dus niet in aparte compartimenten uit elkaar, maar zal gelijkmatig op zijn geheel vervagen. We hebben ondertussen duizend verschillende tinten bruin!

SPMU blijft ongeveer 1 tot 3 jaar hierdoor is de pigmentatie niet permanent. Door onder andere UV-licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid, zal de semi permanente make-up vervagen. Nadien kan er een touch up plaatsvinden om de make-up opnieuw op te frissen.

Hoe wordt SPMU aangebracht en hoelang duurt het?

De techniek van semi permanente make-up wordt met behulp van zeer fijne naaldjes, die in een naaldmodule zijn bevestigd met toegevoegde pigmentkleur, in de huid ingebracht. Afhankelijk van de behandeling die u kiest duurt de SPMU behandeling ongeveer 2 uur.

Hoelang blijft SPMU?

Zoals hierboven reeds aan bod kwam, blijft SPMU 1 tot 3 jaar, afhankelijk van de persoon. Nadien kan er een touch up plaatsvinden om de kleur opnieuw te accenturen.

Voor wie is SPMU (niet) geschikt?

Op SPMU staat geen leeftijd & is populair bij jong en oud! Door sociale media is het wel populairder geworden dan voordien. “Want ja zeg nu zelf” Als je iets mooi ziet bij een ander dan wil je dat zelf ook! Door een platform als social media, bereik je nu eenmaal veel mensen en dus ook meer cliënteel. Bij bloed- of huidziektes of indien u bloedverdunners neemt raden wij SPMU af alsook bij zwangerschap.

Twijfelt u of of u in aanmerking komt?

Neem eerst contact met ons op alvorens u afspraak te boeken.

Zijn er risico’s verbonden aan SPMU?

Als het in slechte omstandigheden gezet wordt, zijn er altijd risico’s zoals bacteriële huidinfecties, tetanus en virale infecties. Je werkt immers nog altijd met naalden en brengt vreemd materiaal in het lichaam. Doe altijd je research voor je een afspraak maakt: check social media, lees reviews. En weet: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook!

Kies voor een betrouwbaar en ervaren instituut zoals Dermatopigmentatie.

Wie kan en mag SPMU plaatsen?

Enkel erkende SPMU specialisten met diploma mogen SPMU plaatsen. Wij werken enkel samen met de allerbeste SPMU artiesten, opgeleid door onze eigen specialisten in onze DP Academy.

Interesse in een opleiding Semi-permanente make-up?

Bekijk ons aanbod op DP-Academy!

Welke SPMU technieken bieden wij aan?

Brows (+- 300 €)

Karen Sarasin: “Vroeger was er microblading, een techniek waarbij er minuscule wenkbrauwhaartjes getekend worden voor een hyperrealistisch resultaat. Tegenwoordig is de nieuwe hype powderbrows: die geven een heel mooie en realistische vulling. Een zachter effect maar nog steeds erg natuurlijk.”

Meer informatie over wenkbrauwen?

Eyeliner (+- 150 €)

Karen Sarasin: “Deze liner wordt precies op de wimperrand gezet, en geeft onmiddellijk het effect van een donkere wimperlijn. Het valt niet op, maar je ogen zijn geaccentueerd en het lijkt meteen alsof je vollere wimpers hebt.” Toch liever een Eyeliner met wing of een iets dikker lijntje? Alles is mogelijk! We bespreken samen met de klant wat het mooiste reusltaat zal geven en het beste bij jouw gelaat past.

Meer informatie over eyeliner?

Lips (+- 400 €)

Karen Sarasin: “Naarmate we ouder worden neemt niet alleen het volume van de lippen af, maar ook de kleur. Door weer kleur in de huid te zetten ogen de lippen weer mooi vol, zonder dat je per se met fillers moet werken.”

Meer informatie over lippigmentatie?

Micro-haarpigmentatie (+- 400 €)

Karen Sarasin: “Mannen die kaal worden of vrouwen met dun haar kunnen voor microhaarpigmentatie gaan. Met een superfijn naaldje worden minuscule stipjes gezet. Daardoor lijkt het alsof er een haartje komt groeien en oogt het haar voller.”

Meer informatie over haarpigmentatie?

Medische Pigmentatie: (+/- 400 euro)

Karen Sarasin: Men gebruikt de medische pigmentatie technieken vooral voor het camoufleren van littekens en het verbeteren van het esthetisch resultaat na reconstructieve of esthetische ingrepen.

Voor vrouwen of mannen die een borstreconstructie of een andere borstoperatie hebben ondergaan zijn deze medische pigmentatie technieken een wonder.

Meer informatie over Medische pigmentatie?

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Dermatopigmentatie (Sarasin Clinic)
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Dermatopigmentatie jonge vrouw powderbrows bruin
Dermatopigmentatie Babylips resultaat SPMU

Maak een afspraak

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart