Verschil tussen Microblading en Shading?

Verschil tussen Microblading en Shading?

Verschil tussen Microblading en Shading?

31/01/2017

Droom je van sprekende wenkbrauwen?
Dit is het verschil tussen Microblading en Shading

Wil je het hele jaar mooi verzorgde, volle wenkbrauwen? Dan bestaan er verschillende opties om je wenkbrauwen vorm te geven, zoals Microblading en Shading. Maar wat is het verschil tussen deze twee behandelingen?

Ondanks de recente hype rond Microblading en Shading zijn deze technieken eeuwenoud (Japanse Tebori). Alleen krijg je ze vandaag in een modern, hedendaags jasje.

Microblading

Bij Microblading creëren wij een zo natuurlijk mogelijke wenkbrauw. De behandeling gebeurt met een kleine, steriele blade of naald. Afhankelijk van jouw type wenkbrauw, kiezen wij uit een 10-tal verschillende blades.

Hoe gebeurt Microblading?

Met behulp van de geselecteerde naald of blade maken wij een klein, oppervlakkig krasje in je huid. Dat vullen we op met pigment in jouw natuurlijke wenkbrauw-tint. Na de behandeling kun je jouw natuurlijke haartjes nauwelijks onderscheiden van de Microblading-haartjes.

Met Microblading ben je voor 2 jaar gerust

1 tot 1,5 jaar, zolang heb je perfecte wenkbrauwen dankzij Microblading. Daarna vervaagt het pigment geleidelijk. Houd daarmee rekening en plan op tijd een nieuwe behandeling.

De perfecte frequentie – op doktersadvies – voor Microblading is 2 jaar. Dan zijn (bijna) alle restpigmenten uit je huid verdwenen. Een snellere herhaalbehandeling zou de restpigmenten dieper in je huid duwen en dat kan littekens, pigmentverkleuringen of zelfs haarverlies veroorzaken. Respecteer dus altijd de 2 jaar-frequentie: je huid is een levend orgaan!

‘Maar wat als mijn Microblading vervaagt’, hoor ik je denken? In afwachting van je herhaalbehandeling kun je jouw Microblading-wenkbrauwlijn snel en makkelijk bijtekenen of bijkleuren met een speciaal wenkbrauwpotlood.

Wil je de afbraak van je oude Microblading-pigmenten versnellen? Ook dat kan, met een speciale zalf. Voor 15 euro laat je jouw huid zo snel terug stralen, zodat je geen 6 maanden hoeft te wachten voor een nieuwe Microblading-behandeling. Na 2 maanden ben je er helemaal klaar voor.

Shading

Microblading staat bekend om zijn mooie, natuurlijke effect. Maar mag het voor jou iets meer zijn? Kies dan voor een soft make-up look met Shading of een combinatie van beide technieken.

Altijd perfect gemaquilleerde wenkbrauwen

Met Shading creëren wij extra schaduw of shade: we ‘tappen’ die in de huid met behulp van een kleine, steriele naal of blade – hetzelfde hulpmiddel als bij Microblading, maar met een andere naaldconfiguratie. Heel zachtjes brengen wij zo een diffuus aan pigmenten aan in de huid. Het effect? De subtiele, ingekleurde look van zacht wenkbrauwpoeder.

Twijfel je tussen Microblading en/of Shading?

Vragen of twijfels? Vraag advies aan Karen Sarasin van Dermatopigmentatie. Samen bespreken wij je gewenste resultaat en selecteren wij de meest geschikte wenkbrauwtechniek en -behandeling. Daarbij houden wij rekening met volgende drie factoren:

 • Jouw natuurlijke wenkbrauwen;
 • De wenkbrauwen van je dromen;
 • Het meest haalbare en mooiste resultaat.

Maak nu een afspraak voor wenkbrauwadvies op maat

Hoe verloopt een consultatie bij Dermatopigmentatie?

 • Samen bespreken wij jouw droomwenkbrauwen aan de hand van voor en na-foto’s.
 • Samen bepalen wij het perfecte kleur of pigment.
 • Een wenkbrauwbehandeling duurt 1,5 uur.
 • Het resultaat blijft 1 tot 1,5 jaar. Na 2 jaar ben je klaar voor een herhaalbehandeling.
 • Wij injecteren het pigment in de oppervlakkige dermis van de huid.
 • Je kiest tussen een supernatuurlijke look met Microblading of een soft make-up look met Shading (of een combinatie van beide technieken). Je krijgt NOOIT een tattoo-look!
 • Na één week mag je opnieuw zwemmen en zonnebaden.
  Na twee dagen mag je weer sporten.
 • Prijs: 300 euro (1 behandeling volstaat!)
 • Inclusief touch-up voor 25 euro na 4-6 weken, indien nodig.
 • De behandeling wordt uitgevoerd door verpleegkundig specialist in natuurlijke Microblading-technieken Karen Sarasin van Dermatopigmentatie.

Ja, ik wil mooie, nieuwe wenkbrauwen

PS Dermatopigmentatie werkt ook in opdracht van artsen.