Vraag en antwoord

Vragen vòòr de behandeling11

Wat is semi-permanente make-up?

Semi permanente make-up of Micropigmentatie is een zachte en natuurlijke vorm van pigmentatie. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft tussen de 2 en de 5 jaar. De kleur zal niet veranderen en blijft stabiel

Wat is het verschil met permanente make-up?

Onze pigmenten bevatten geen ijzer-oxide, zware metalen of nikkel. Vandaar dat ze niet “permanent” in de huid blijven of veranderen van kleur maar na 2 tot 5 jaar verdwijnen.

Wat is de werkwijze van Dermatopigmentatie?

Het doel is om de mensen er op een heel natuurlijk manier beter te laten uitzien. We kijken naar de vorm alsook naar de positieve en negatieve zijde van een gelaat. Een balans creëren die volledig in harmonie is, daar streven we naar.

Hoe lang duurt de behandeling en hoe verloopt die?

Een eerste behandeling duurt ongeveer 1 ½ uur (waarvan het pigmenteren zelf maar 30 min beslaat). Eerst wordt alles verdoofd met lokale zalf gedurende 20 min. Een gelaatsanalyse wordt gemaakt, het design en de kleur die het best bij u passen worden samen besproken. Wanneer u tevreden bent met het design gaan we over tot het pigmenteren.

Wat als ik esthetische chirurgie wil in de loop der jaren?

Wanneer de huid teveel over de oogleden komt dan is het aan te raden eerst een bovenste ooglid correctie uit te voeren en nadien een eye-liner te plaatsen. De arts zal u dan meedelen wanneer u klaar bent voor uw Semi-PMU behandeling. Semi-PMU is de ideale aanvulling op esthetische ingrepen de twee zijn nauw verbonden met elkaar en zullen elkaars resultaat versterken.

Zijn er risico’s verbonden aan een behandeling?

Zoals bij elke behandeling is er kans op infectie, slechte wondgenezing, misplaatsing van kleur. Bij Dermatopigmentatie krijgt u een professionele behandeling met veel know how en ervaring waardoor bovenstaande risico’s tot een extreem minimum beperkt worden. Bij Dermatopigmentatie bent u in goede, getrainde handen.

Is alles steriel / hygiënisch?

De behandelingen vinden plaats in de privé-praktijk waar zowel esthetische als reconstructieve chirurgen hun consultaties uitvoeren. Alles voldoet aan de Europese normen en elke naald is steriel en wegwerp. Tussentijds wordt alles gedesinfecteerd om contaminatie tegen te gaan.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Kleurintensiteit : om tot een mooi en goed resultaat te komen wordt de kleur net iets donkerder ingezet, hou rekening dat de wenkbrauwen net iets donkerder zullen zijn de eerste dagen na pigmentatie. Laat deze niet plaatsen vlak voor een feest of een belangrijk event. Doe dit ruim vooraf of nadien.

Hygiëne : het is aangewezen om tot 7 dagen na de pigmentatie niet naar het zwembad, zee of sauna te gaan.

UV-licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen zonnebank en zonnebaden zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen.

Wat doe ik best vòòr de eye-liner behandeling?

Mag ik mijn make-up aanhouden vlak voor de behandeling?

Ja, absoluut wij zien graag uw stijl en kleur van eye-liner. Op deze manier hebben wij een idee van hoe u uw make-up draagt.

Ik wil mijn wimpers laten kleuren.

Ten minste 1 week voor de behandeling of 6 weken na de behandeling mag dit plaatsvinden.

Wat doe ik best vòòr de wenkbrauwen behandeling?

Breng ik mijn eigen potlood mee?

Indien u gewoon bent de haartjes in te kleuren met een potlood, neem deze mee op de dag van onze afspraak. Het is goed te zien welke gewoonte u heeft naar kleurtoon toe.

Moet ik mijn haartje epileren voor de ingreep?

Absoluut NIET. Het is aan te raden de haartjes 4 weken niet meer te epileren voor de behandeling zal plaatsvinden. Voor het meest natuurlijke resultaat doen wij de shaping van de wenkbrauw.

Wat doe ik best vòòr de lippenbehandeling?

Breng ik mijn favoriete lip kleur mee?

Als het uw doel is uw favoriete kleur permanent op de lippen te hebben, breng dan zeker uw lipstick mee. Op die manier kunnen we een kleur samenstellen zoals uw favoriete lipstick.

Ik heb Herpes Simplex (koortsblaasjes). Heeft u ooit als een koortsblaasje gehad om het even waar?

Dan zit het virus Herpes Simplex in uw lichaam. Enkel voor een behandeling van de lippen moet u dit vermelden u zal dan op dokters voorschrift medicatie moeten innemen een aantal dagen voor de behandeling zal plaatsvinden. Voorschriften zijn via Dermatopigmentatie verkrijgbaar. Op deze manier wordt een opstoot van Herpes Simplex voorkomen en kan het pigment mooi genezen in de lippen. Zoniet zal dit ten koste gaan van het resultaat en zijn meerdere bijwerkingen nodig.

Ik heb een koortsblaasje op mijn lip de dag van de behandeling.

De koortsblaasjes moeten volledig genezen zijn alvorens u een behandeling ondergaat. In geen geval zal de behandeling kunnen doorgaan, gelieve hiervan tijdig te verwittigen.

Vragen over de behandeling zelf8

Doet de behandeling pijn?

Dankzij de uiterst fijne naaldjes en het allernieuwste toestel op de markt wordt deze behandeling als zeer comfortabel verdragen. Een sterk verdovende zalf zal gedurende 10 min op de behandelplaats aangebracht worden teneinde u van het nodige comfort te voorzien. U hoeft absoluut geen schrik te hebben voor pijn. Niet met deze technieken!
  • Wenkbrauwbehandeling voelt aan als epileren.
  • Eye-liner kan hoogstens wat irritant zijn aan de ogen naar het einde van de behandeling toe.
  • Lippen wordt ervaren als een comfortabele behandeling.

Hoe lang duurt de behandeling?

U moet rekenen op 1,5 uur per behandeling. Dit beslaat de verdovingstijd, design plaatsen en het pigmenteren zelf.

Hoeveel weken zitten er tussen de eerste en tweede behandeling?

U heeft in de prijs recht op twee behandelingen, echter soms is één al voldoende. We laten 6 weken tussen de behandeling omdat er dan een optimale wondgenezing heeft plaatsgevonden. Soms lijkt het alsof het pigment weg is (na 1 week) dit zal in de derde week terug tevoorschijn komen. Na uw eerste behandeling krijgt u onmiddellijk een vervolg afspraak 6 weken later.

Doet de eye-liner behandeling pijn?

Dankzij de verdovende zalf kan u de behandeling comfortable ondergaan. Wij kunnen ook met beschermende oogschildjes werken zodat u geen schrik hoeft te hebben voor het dichterbij komen van het naaldje. Dit is voornamelijk aan te raden bij het pigmenteren van het onderste ooglid en mensen die heel snel tranen.

Gaan mijn ogen zwellen na de eye-liner behandeling?

De zwelling is vrij minimaal en deze kan plaatsvinden tot 24h na de behandeling. Thuis mag u steeds Ice-pacs leggen om zwelling tegen te gaan en te reduceren.

Moet iemand mij naar huis voeren na de eye-liner behandeling?

Na de behandeling kan het zijn dat uw ogen meer dan normal gaan tranen en dit kan lastig zijn om naar huis te rijden. Wanneer u beide onder -en bovenkant samen laat doen kan het aangewezen zijn dat iemand u naar huis brengt.

Moet ik mijn haartje epileren voor de wenkbrauwen ingreep?

Absoluut NIET. Het is aan te raden de haartjes 4 weken niet meer te epileren voor de behandeling zal plaatsvinden. Voor het meest natuurlijke resultaat doen wij de shaping van de wenkbrauw.

Doet de lippenbehandeling pijn?

Dankzij de verdovende zalf kan u de behandeling comfortabel ondergaan. Drink zeker geen alcohol/koffie of thee voor de behandeling.

Vragen na de behandeling14

Hoe zal ik er uitzien na de behandeling?

Direct na de behandeling zal de kleurintensiteit tot 2 x zo donker zijn als het gewenste resultaat. Dit komt enerzijds door de lichte zwelling en anderzijds doordat er pigment op het epidermis aanwezig is. Dit zal ongeveer 3 dagen tot 1 week blijven.

Mag ik make-up dragen na de behandeling?

Direct na de behandeling draagt u beter geen make-up teneinde een mooie wondgenezing te bekomen.

Hoe snel zal het genezen?

De oppervlakkige huidlagen zullen genezen binnen de 3 dagen. De diepere lagen tussen de 10 en 14 dagen. Het pigment moet ingekapseld worden door de macrofagen van het lichaam dit process heeft tijd nodig. vandaar dat een vervolg afspraak altijd tussen de 4 en 6 weken zal plaats vinden.

Hoe verloopt de nabehandeling?

Teneinde het pigmentatieproces wordt een zalf meegegeven die u gedurende 4 dagen 4 x per dag mag aanbrengen. Na 3 dagen zal er zich een vliesje of korstje vormen over de pigmentatie plaats (niet aftrekken deze zal vanzelf afvallen). Wanneer korstjes of vliesjes worden afgetrokken resulteert dit in pigment verlies. De eerste 7 dagen vermijdt u aan de behandelplaats : make-up, zeep, water en wrijven in de ogen. Na 1 week kan het lijken dat het pigment sterk verzwakt is, dit is een normal proces pas na de derde week zal u echt het resultaat zien van de pigmentatie.

Met wat moet ik rekening houden na de behandeling?

UV licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen zonnebank, zonnebaden, zwembaden en sauna zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen.

Kan ik een MRI scan krijgen na de behandeling?

Geef kennis aan uw behandelende arts over uw Semi-PMU alvorens uw MRI te laten uitvoeren. Het is belangrijk dat de arts weet op welke plaats en wanneer u de Semi-PMU heeft ondergaan. Semi-PMU zal u niet verhinderen uw MRI scan te ondergaan.

Zal de kleur donker zijn?

Wees voorbereid dat de ogen na pigmentatie tot 2x zo donker gaan zijn als het uiteindelijke resultaat. Dit zal vervagen en lichter worden naarmate de huid zal genezen. Dit zal ongeveer 10 dagen duren.

Zijn mijn ogen gezwollen en kan ik nog met de auto rijden?

Een licht zwelling kan optreden (vergelijkbaar alsof je gehuild zou hebben) maar in de meeste gevallen is de zwelling bijna niet zichtbaar. U kan zeker met de auto rijden en u mag ook onmiddellijk terug aan het werk.

Mag ik contactlenzen dragen na de behandeling?

Direct na de behandeling draagt u beter uw bril, de dag nadien kan u opnieuw uw lenzen dragen. Tijdens het plaatsen van een Eye-Liner moeten de contact lenzen wel verwijderd worden.

Hoe gaan mijn wenkbrauwen er uitzien direct na de behandeling?

Wees voorbereid dat de wenkbrauwen na de pigmentatie tot 2x zo donker gaan zijn als het uiteindelijke resultaat. Dit zal vervagen en lichter worden naarmate de huid zal genezen. Reken op 3 tot 10 dagen. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van een datum.

Hoe gaan mijn lippen er uitzien direct na de behandeling?

Na de behandeling zullen de lippen wat gezwollen en rood zijn. 2 tot 5 dagen na de behandeling kan u nog steeds wat last hebben van gevoeligheid, spanning en droogheid van de lippen.

Wat moet ik vermijden na de behandeling?

Bij een lip behandeling moet u zout en pikante voeding vermijden tot de lippen genezen zijn (7 dagen). De eerste 2 dagen na de behandeling drinkt u best met een rietje.

Hoe verloopt het genezingsproces?

Na 3 dagen zal de zwelling volledig zijn. En na 1 week zal de kleur al fel verminderd zijn op de lippen. Rond de 2 de week kan het zijn dat de kleur volledig wegtrekt . Deze zal volledig genezen terug komen rond de 5 de week. Vandaar dat de touch-up zal plaatsvinden rond de 6de week.

Ik heb Herpes Simplex (koortsblaasjes)

Neem uw medicatie door tot 4 dagen na de behandeling, voorschriften zijn via Dermatopigmentatie verkrijgbaar. Op deze manier wordt een opstoot van Herpes Simplex voorkomen en kan het pigment mooi genezen in de lippen. Zoniet zal dit ten koste gaan van het resultaat en zijn meerdere bijwerkingen nodig.

Heeft u een andere vraag of opmerking? Contacteer ons.