Verwijderen Tattoos

Voor deze behandeling verwijzen wij u door naar:

IWAN VAN BREUSEGHEM

Gelieve rechtstreeks contact op te nemen via:

GSM: 0468 24 41 30 (graag bericht inspreken via voicemail) of
E-mail: tattoolaser@yahoo.com

Richtprijs: 70 euro* zowel voor eyeliner als wenkbrauw aan beide zijden.
*Indien het bijvoorbeeld maar om een klein hoekje gaat, betaalt u minder.

In de bovenste laag van de Dermis bevinden zich de pigmenten van tattoo of een permanente make up,
tatoeage’s gaan meestal nog iets diepen in de Dermis en blijven daardoor langer zichtbaar (stratum basale).

Door de locatie van de inkt treedt er op 2 momenten verbleking op

 • Na plaatsing is de PMU vrij donker. Omdat een deel van het geïnjecteerde pigment in de epidermis is terechtgekomen. Tijdens de genezing verdwijnt dit pigment door de normale huidvernieuwing (na 2 tot 3 weken) waardoor de PMU zal verbleken
 • Verder treedt er progressieve verbleking op onder invloed van allerlei factoren: natuurlijke vernieuwing van de huid, UV-stralen (zon, zonnebank), peeling crèmes (vooral deze welke Retinol bevatten), bepaalde medicatie tegen acné (bvb. Ro-accutane), … Deze verbleking treedt op in de loop van de jaren (3 – 5 jaar) doch kan veel sneller gaan naarmate men meer blootgesteld wordt of gebruik maakt van de verblekende factoren.

Risico’s of mogelijke complicaties na plaatsing PMU

 • Soms lichte bloeding
 • Beperkte ontstekingsreactie (zwelling, roodheid)
 • Littekenvorming (Granuloma): door gebrek aan ervaring/kennis van uitvoerend persoon
 • Allergische reactie: eerder zeldzaam bij gebruik ‘juiste’ pigmenten
 • Migratie van pigment bij gebruik van Indische of Chinese inkt.

Verwijderen van Permanente Make-Up

 • Er treedt zoals vermeld een natuurlijke vervaging op met de tijd
 • Dit proces kan versneld worden door gebruik van peeling crèmes welke retinol bevatten: deze Vit. A precursor bevordert de natuurlijke huidvernieuwing waardoor er sneller vervaging optreedt. Vaak dient deze crème minimum 3 maanden te worden gebruikt.
 • Lasertherapie: maakt gebruik van laserlicht dat specifiek gevoelig is voor het pigment waardoor de vervaging versneld wordt (en soort geforceerde natuurlijke vervaging)

Lasertherapie

 • Idealiter wordt er gebruik gemaakt van een Q-Switched Nd:YAG laser met breed spectrum: dit type laser is in staat om nagenoeg alle kleuren te verwijderen waarbij specifiek het tattoo-pigment aangepakt wordt, met de bedoeling de natuurlijke weefsels niet of zo weinig mogelijk te beschadigen.
 • De pigmentmolecule welke in de huid zit wordt op zich niet afgebroken, maar het pigment uitgaande van deze molecule wordt ‘gebleekt’ door de laser. Dit is het gevolg van de absorptie van de lichtenergie die de laser uitzendt.
 • De fractie van de energie die niet wordt opgenomen door het pigment, wordt omgezet in warmte welke de oorzaak is van beperkte schade in de omgeving. Dit geeft aanleiding tot een beperkt lokaal letsel, type brandwonde (graad 1 tot 2) leidend tot lokale roodheid, zwelling en soms blaarvorming.
 • Er dient dan ook onmiddellijk na de lasertherapie een behandeling te worden ingesteld voor deze omgevende reactie om vlotte heling te bevorderen en littekenweefsel te vermijden. Om die reden is het ook niet te verantwoorden dat een volgende lasersessie of eventuele nieuwe PMU-behandeling plaatsvindt eerder dan 4 weken na de laatste lasersessie.
 • Ook lasertherapie houdt de mogelijkheid in van complicaties, hoewel ze zeldzaam zijn:
  • Depigmentatie van de huid: er bestaat risico dat het natuurlijke pigment van de huid ook verdwijnt door de lasertherapie: vaak is dit een tijdelijk fenomeen dat na max. 1 tot 2 jaar verdwijnt.
  • Vernietigen van haarfollikels: door de lasertherapie kunnen haartjes verbrand worden of soms haarfollikels beschadigd. Dit is zeldzaam gezien de follikels gevoelig zijn aan een andere brandbreedte dan die van tattoo-pigmenten. Meestal komen deze haartje terug binnen een tijdspanne van enkele maanden na het stoppen met de lasertherapie.
  • Littekenvorming: zeldzaam
  • Oxidatie van pigment: in een aantal gevallen worden bepaalde pigmenten, aanwezig in de tattoo-inkt, tijdens de eerste lasersessie ge-oxideerd. Dit effect is zeer moeilijk te voorspellen gezien de juiste samenstelling van de tattoo-inkt waarmee de PMIU werd geplaatst meestal niet gekend is. Het vervelende aan deze complicatie is dat het pigment door de impact van de laser wordt ‘geactiveerd’ en daardoor onmiddellijk een donkerder kleur krijgt dan het uitgangspunt. Het omgekeerde dan het beoogde effect, maar niet te vermijden. Het is wel zo dat de daaropvolgende lasersessies (weliswaar in aantal meer dan bij pigment dat hier niet aan onderhevig is) steeds voor een progressieve verbleking tot volledige vervaging zullen zorgen.
Anatomie van de huid dermatopigmentatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart