VRAGEN NA DE BEHANDELING

Direct na de behandeling zal de kleurintensiteit tot 2 x zo donker zijn als het gewenste resultaat. Dit komt enerzijds door de lichte zwelling en anderzijds doordat er pigment op het epidermis aanwezig is. Dit zal ongeveer 3 dagen tot 1 week blijven.

Direct na de behandeling draagt u beter geen make-up teneinde een mooie wondgenezing te bekomen.

De oppervlakkige huidlagen zullen genezen binnen de 3 dagen. De diepere lagen tussen de 10 en 14 dagen. Het pigment moet ingekapseld worden door de macrofagen van het lichaam dit process heeft tijd nodig. vandaar dat een vervolg afspraak altijd tussen de 4 en 6 weken zal plaats vinden.

Teneinde het pigmentatieproces wordt een zalf meegegeven die u gedurende 4 dagen 4 x per dag mag aanbrengen. Na 3 dagen zal er zich een vliesje of korstje vormen over de pigmentatie plaats (niet aftrekken deze zal vanzelf afvallen). Wanneer korstjes of vliesjes worden afgetrokken resulteert dit in pigment verlies. De eerste 7 dagen vermijdt u aan de behandelplaats : make-up, zeep, water en wrijven in de ogen. Na 1 week kan het lijken dat het pigment sterk verzwakt is, dit is een normal proces pas na de derde week zal u echt het resultaat zien van de pigmentatie.

UV licht : het is belangrijk dat het pigment goed in de huid kan genezen zonnebank, zonnebaden, zwembaden en sauna zijn niet toegestaan de eerste week na de behandeling. Hou dus ook rekening met uw reisplannen.

Geef kennis aan uw behandelende arts over uw Semi-PMU alvorens uw MRI te laten uitvoeren. Het is belangrijk dat de arts weet op welke plaats en wanneer u de Semi-PMU heeft ondergaan. Semi-PMU zal u niet verhinderen uw MRI scan te ondergaan.

Wees voorbereid dat de ogen na pigmentatie tot 2x zo donker gaan zijn als het uiteindelijke resultaat. Dit zal vervagen en lichter worden naarmate de huid zal genezen. Dit zal ongeveer 10 dagen duren.

Een lichte zwelling kan optreden (vergelijkbaar alsof je gehuild zou hebben) maar in de meeste gevallen is de zwelling bijna niet zichtbaar. U kan zeker met de auto rijden en u mag ook onmiddellijk terug aan het werk.

Direct na de behandeling draagt u beter uw bril, de dag nadien kan u opnieuw uw lenzen dragen. Tijdens het plaatsen van een Eye-Liner moeten de contact lenzen wel verwijderd worden.

Wees voorbereid dat de wenkbrauwen na de pigmentatie tot 2x zo donker gaan zijn als het uiteindelijke resultaat. Dit zal vervagen en lichter worden naarmate de huid zal genezen. Reken op 3 tot 10 dagen. Hou hier rekening mee bij het vastleggen van een datum.

Na de behandeling zullen de lippen wat gezwollen en rood zijn. 2 tot 5 dagen na de behandeling kan u nog steeds wat last hebben van gevoeligheid, spanning en droogheid van de lippen.

Bij een lip behandeling moet u zout en pikante voeding vermijden tot de lippen genezen zijn (7 dagen). De eerste 2 dagen na de behandeling drinkt u best met een rietje.

Na 3 dagen zal de zwelling volledig zijn. En na 1 week zal de kleur al fel verminderd zijn op de lippen. Rond de 2 de week kan het zijn dat de kleur volledig wegtrekt . Deze zal volledig genezen terug komen rond de 5 de week. Vandaar dat de touch-up zal plaatsvinden rond de 6de week.

Neem uw medicatie door tot 4 dagen na de behandeling, voorschriften zijn via Dermatopigmentatie verkrijgbaar. Op deze manier wordt een opstoot van Herpes Simplex voorkomen en kan het pigment mooi genezen in de lippen. Zoniet zal dit ten koste gaan van het resultaat en zijn meerdere bijwerkingen nodig.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart