Tepeltatoeage

TEPELTATOEAGE vanaf 200 EURO (unilateraal) of 400 euro (bilateraal)

Een tepeltatoeage of tepelreconstructie

Wanneer borstkanker werd vastgesteld en nadat u een reconstructieve ingreep heeft ondergaan zal een tepeltatoeage de volgende stap zijn. Er bestaan verschillende technieken van borstreconstructie en bovendien verschillende technieken van tepeltatoeage.

 • Kies voor een gespecialiseerd verpleegkundige met de nodige ervaring (= dagdagelijkse uitvoering) voor u een tepeltatoeage laat uitvoeren!

TECHNIEKEN

 • Tepeltatoeage met creatie van tepel zelf (wanneer deze NIET chirurgisch gemaakt werd) 3D/6D.
 • Of tepeltatoeages op de reconstructie zelf.
 • De prijs is voor beide technieken hetzelfde.

PIGMENTEN

 • De pigmenten zijn Semi-Permanent.
 • Ze blijven gemiddeld 2-5 jaar in de huid.
 • Er zitten geen schadelijke stoffen in (AZO, PAK’s, zware metalen, Nickel).

WERKWIJZE

 • Samen met u kiezen we de gewenste kleur. Die het dichtst aansluit bij uw natuurlijke tepelkleur.
 • Dankzij de laatste nieuwe 3D/6D techniek werken we met verschillende kleuren. Om accenten en schaduwen te creëren en zo de natuurlijke tepel zoveel mogelijk na te bootsen, kunnen we ook beide tepels pigmenteren. Zo zal het verschil nauwelijks zichtbaar is. Bijvoorbeeld bij een unilaterale reconstructie.
 • Na 1 behandeling heeft u het gewenste resultaat, mocht een tweede keer nodig zijn, dan is deze gratis binnen de 4 tot 6 weken na uw eerste behandeling.
 • Alle naaldjes zijn steriel en wegwerp, de pigmenten zijn conform de Europese wetgeving.

Door ervaring en kennis kunnen we een heel natuurlijk resultaat garanderen. Indien u dit wenst zullen we de tepels/areola zoals voorheen pigmenteren. Vandaar ook het belang van foto’s voor uw reconstructie.

Het pigmenteren van de tepel is een heel belangrijke stap in uw process, niet alleen visueel maar ook emotioneel!

Dermatopigmentatie werkt voor tepeltatoeages enkel samen met toonaangevende Plastisch chirurgen voor borstreconstructies:

 • Dr. Roche
 • Dr. Vermeulen
 • Dr. Vertriest
 • Dr. Rogge
 • Dr. Van Waes
 • Dr. Casaer
 • Dr. Kerckhove

Opgelet enkel patiënten van Dr. Vertriest hebben nog recht op een terugbetaling van het ziekenfonds. Voor meer info, bel:

Dermatopigmentatie nabehandeling PMU

Videos

Voor & Na

Dermatopigmentatie tepeltattoeage na borstreconstructie voor en na
Dermatopigmentatie 3D tepeltattoeage
Dermatopigmentatie tepeltatoeage voor en na
Dermatopigmentatie Tepeltatoeage

Maak een afspraak

FAQ

Het pigmenteren van een tepel is geschikt voor mensen waarbij de natuurlijke pigmentatie van het tepelhof ontbreekt. Bij Dermatopigmentatie is het mogelijk om door onze gespecialiseerde spmu artiest een realistische tepeltatoeage te laten plaatsen.

Medische pigmentatie is een techniek om onvolmaaktheden zoals littekens, vitiligo, brandwonden en zelf wijnvlekken te camoufleren. Tevens is deze techniek geschikt na een chirurgische ingreep om borst-en tepelhof te reconstrueren te wijten aan bijvoorbeeld borstkanker.

 • Het plaatsen van een tepeltatoeage wordt met specifieke kleurpigmenten gedaan. De natuurlijke kleur wordt zo realistisch mogelijk nagebootst.
 • Voorafgaand aan het plaatsen van een tepeltatoeage vindt er een intakegesprek plaats. Dit gesprek en de behandeling kan indien gewenst op dezelfde dag plaatsvinden. 
 • Tijdens dit intakegesprek bespreekt onze pigmentatie specialist nog uitgebreid het behandelplan voor het plaatsen van de tepeltatoeage met u. De kleur, plaats en grootte van de tepeltatoeage wordt bepaald zodat onze pigmentatie specialist een zo natuurlijk mogelijke tepel kan nabootsen. 
 • Dankzij de laatste nieuwe 3D/6D techniek werken we met verschillende kleuren. Om accenten en schaduwen te creëren en zo de natuurlijke tepel zoveel mogelijk na te bootsen, kunnen we ook beide tepels pigmenteren. Zo zal het verschil nauwelijks zichtbaar is. Bijvoorbeeld bij een unilaterale reconstructie.
 • Voor het pigmenteren van de tepel moet u rekening houden met een tijdsbestek van 60 minuten. Het plaatsen van een medische tatoeage is te vergelijken met het plaatsen van een gewone tatoeage. 
 • Na 1 behandeling heeft u vaak reeds het gewenste resultaat, mocht een tweede keer nodig zijn, dan is deze gratis indien het over een medische pigmentatie gaat na borstkanker, binnen de 4 tot 6 weken na uw eerste behandeling.

Medische pigmentatie is minder pijnlijk dan gewone permanente make-up. Net omdat je meer op littekenweefsel zal werken, dit is meestal minder gevoelig dan de normale huid. 

Ook hebben de meeste vrouwen geen pijn wanneer we tepeltatoeages uitvoeren, net omdat de huidzenuwen doorgesneden werden tijdens de operatie en men aan deze zones dus minder gevoel heeft. Let wel op, gelukkig komt dat gevoel met de jaren terug!

Het is dus niet volledig pijnloos maar het valt zeer goed mee. Indien nodig kan er een verdovende zalf aangebracht worden.

Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol en cafeïne op de dag van de behandeling.

Je huid is ongeveer na 4-6 weken volledig genezen. Nadien kan er een touch up plaatsvinden om de kleur bij te werken.

 • Na het plaatsen van een tepeltatoeage lijkt de kleur van de tepel, het tepelhof donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Deze donkerdere kleur van het tepelhof komt omdat er door het tatoeëren een schaafwond op de huid is ontstaan. Wees u er ook van bewust dat na de behandeling de kleurpigmenten tot wel 30 procent kunnen afnemen.
 • Na de behandeling om de 15 minuten de areola afdeppen met een klam watje en de areola uitwassen met een neutrale shampoo en vervolgens afdrogen. Nadien Terramycine zalf inmasseren.
 • Twee dagen geen intensieve sport beoefenen (zweet is niet goed voor de inkapseling van het pigment)
 • Eén week geen sauna, stoombad, zwembad.
 • Na +/- 6 weken komt u terug voor een controle/touch up. Tijdens deze afspraak worden de tepel en het tepelhof nogmaals getatoeëerd om de teruggelopen kleurpigmenten weer bij te werken.
 • Na het plaatsen van een tepeltattoeage zal de behandelde huid altijd erg gevoelig blijven voor zonlicht en uv-straling. Smeer daarom de tepeltatoeage altijd goed in met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 50.

Indien u de nazorg zoals hierboven beschreven goed opvolgt, dan zal u geen korstjes krijgen. Wel kan u minimale velletjes krijgen op de plaats van de tatoeage. Deze mag u niet aftrekken, deze gaan spontaan afvallen.

De kleur is de eerste weken ongeveer 30% donkerder dan het uiteindelijke resultaat.

De eerste 4 weken na uw tepeltatoeage is het niet toegestaan te gaan zwemmen of naar de sauna te gaan. De kleur heeft tijd nodig om te genezen. De chloor van het zwembad kan er voor zorgen dat uw tepeltatoeage sneller zal gaan verbleken. Mensen die veel gaan zwemmen in een chloor zwembad gaan minder lang geniet hebben van de tatoeage, omdat de chloor de kleur sneller doet vervagen.

Gemiddeld zal uw tatoeage 3 tot 5 jaar blijven, afhankelijk van of u veel sport, naar de sauna of het zwembad gaat. Al deze zaken zorgen ervoor dat de tatoeage sneller zal gaan verbleken en dus sneller zal verdwijnen.

Onze pigmenten zijn speciaal ontworpen om tepeltatoeages mee uit te voeren. Wanneer u dus op controle moet onder de scanner is dit geen probleem. Gelieve het wel te melden aan de verpleegkundige van dienst dat u een tepeltatoeage gekregen heeft.

Een tepeltatoeage aan 1 zijde kost € 200 en voor beide zijden € 400.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!

Dermatopigmentatie (Sarasin Clinic)
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 9 278 36 30 | +32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart