Pink Ribbon beveelt ons aan

Pink Ribbon beveelt ons aan

Pink Ribbon beveelt ons aan

15/06/2017

Pink Ribbon is de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker

De cijfers zijn angstaanjagend. 1 op de 8 vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Pink Ribbon heeft als missie borstkanker te bestrijden door middel van preventie en moedigt borstkankerscreenings aan. De organisatie wil ook de aandacht vestigen op de verbetering van de levenskwaliteit van de personen die geconfronteerd worden met de ziekte en hun omgeving.

De behandelingen van kanker, en dan vooral de chemotherapie, stellen je lichaam danig op de proef. Haaruitval en het verlies van wimpers en wenkbrauwen is een veel voorkomende bijwerking van de behandelingen voor kanker, ook al gebeurt het niet systematisch. Alles hangt af van het type chemo. Bij ongeveer een derde van de vrouwen is operatieve verwijdering van de gehele borst de beste behandeling waarna er kan worden overgegaan tot een borstreconstructie.

Ook Pink Ribbon beveelt Dermatopigmentatie aan: “Bij Dermatopigmentatie kan je terecht voor verschillende reconstructies na kanker, zoals permanente tepelpigmentatie en microblading van de wenkbrauwen.”


Klik hier voor andere nuttige links.

Wil je Pink Ribbon steunen? Lees hier hoe je dat kan doen.