Permanente make-up (PMU) verwijderen

Spijt van je foutief geplaatste of oude permanente make-up?

Wil je betrouwbaar en correct je SPMU laten verwijderen?

Bij Dermatopigmentatie kan u terecht voor het verwijderen van uw permanente make-up. Wij werken op een snelle, betaalbare en bovendien veilige manier met de laatste nieuwe Pico-Lasertechniek.

Boek nu je afspraak

Dermatopigmentatie permanente make-up verwijderen

Waarom permanente make-up verwijderen met lasers?

Permanente make-up is een soort van tattoo op je gezicht. Vooral vroeger gebruikte men vaak tattoo inkten en plaatste men de inkten vrij diep in de huid waardoor deze langere tijd bleven. Omdat de kleur eigenlijk te lang in de huid blijft wordt deze na verloop van tijd niet meer zo mooi.

Denk aan de blauwe liners of zwarte lijntje rondom de lippen. Gelukkig kunnen we dit nu definitief verwijderen met de Pico Laser.

Opgelet!!  We kunnen niet altijd alles weghalen, wanneer de tattoo te diep in de huid gezet werd dan heeft u risico op littekens en dit gaan we ten alle tijde vermijden.

Gelukkig spreken we nu over Semi-Permanente make up of Dermatopigmentatie en worden er specifieke pigmenten gebruikt die super oppervlakkig in de huid geplaatst worden. Doordat alles minder diep geplaatst wordt zal de kleur sneller verdwijnen en heeft de kleur minder kans om te veranderen van kleur. Sinds enkele jaren is er enorm veel verandering gekomen in de pigmenten alsook de naalden waardoor we nu veel oppervlakkiger kunnen werken en dit met voldoende kleur retentie.

Voor en na foto’s permanente make-up verwijderen

Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

Bij Dermatopigmentatie werken we enkel met de meest innovatieve technologie, namelijk de nieuwe trend in laserland, de Pico Laser!

Het verwijderen van permanente make-up vraagt kennis en expertise. Deze behandeling wordt bij Dermatopigmentatie enkel uitgevoerd door Nurse Karen.

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling:

 • 1 maand vòòr de behandeling: de behandelplaats niet blootstellen aan de zon.

Tijdens de behandeling:

 • We starten de behandeling met het reinigen en ontsmetten van het huidoppervlak.
 • De laser wordt ingesteld met een specifieke golflengte volgens de kleur van de PMU.
 • De laserstraal veroorzaakt een witte as-verkleuring op de huid, zwelling en eventuele bloeding. Dit verschijnsel is normaal en verandert in lichte zwelling, roodheid en korstvorming afhankelijk van persoon tot persoon.
 • De huid wordt nadien verzorgd met Flamigel.
preview video spmu verwijderen eyeliner

In deze video kan je zien hoe oude PMU (eyeliner) wordt verwijderd.

dermatopigmentatie pmu verwijderen laser

Welke laser gebruiken wij?

Wij werken enkel en alleen met de Pico Laser, de laatste nieuwe technologie voor het verwijderen van permanente make-up.

In slechts een fractie van seconden worden korte laserpulsen gebruikt om de inkt te verwijderen. Door de snelheid van de laserimpulsen zijn er minder behandelingen nodig als bij traditionele laserapperatuur zoals de Q Switch Laser.

De Pico Laser is geschikt voor alle kleuren, alsook om meer hardnekkige tinten zoals groen en blauw te verwijderen.

Hoeveel sessies heb je nodig om je SPMU weg te krijgen?

Er zijn meerdere lasersessies nodig om de permante make-up of tatoeage weg te laseren. Na iedere behandeling die wordt uitgevoerd, wordt de inkt lichter. Het zal dus steeds meer vervagen, totdat het helemaal verdwenen is.

Hoeveel sessies er nodig zijn hangt af van het gepigmenteerde oppervlak, welke inkt en hoe diep deze in de huid aanwezig is.

Recent onderzoek toont aan dat meerdere behandelingen (van 1-10 afhankelijk van de dikte van de inkt) nodig kunnen zijn om tot een optimaal resultaat te komen. Gemiddeld zijn er 4 à 7 sessies nodig met om de 8 weken een nieuwe sessie.

Wat na de behandeling?

Nazorg

De eerste 24 uur

 • De behandelplaats mag 24 u na de behandeling niet blootgesteld worden aan water en zonlicht / zonnebank of blootstelling aan UV-straling.
 • Thuis kunt u de behandelde zone koelen, gebruik hiervoor een koude gel pad (ice-pack). U krijgt deze na de eerste behandeling mee naar huis.

Nadien

 • Na de behandeling brengt u 3 x daags Flamigel aan (gedurende 1 week) tot de huid volledig hersteld is.
 • Nadien is het belangrijk om zoveel mogelijk uit de zon te blijven en zonnecrème met beschermingsfactor SPF 50 te dragen.
 • Probeer de eerste weken wrijving met kleding of stoffen te voorkomen.
 • U mag douchen, maar wees voorzichtig met afdrogen.
 • Vermijd zeep, lotions, parfum en make-up op de behandelde zone.
 • Minstens 3 weken geen gebruik maken van sauna of zwembad / jacuzzi.
 • Krab niet aan de huid en trek niet aan de velletjes.
 • Veel water drinken na de behandeling wordt aanbevolen (dit zal de eliminatie van de SPMU partikels bevorderen).
 • Roken heeft een negatief effect op het herstel.

Complicaties

Complicaties na de behandeling zijn:

 • tijdelijke pijn
 • verminderde pigmentatie
 • blaarvorming
 • zwelling
 • soms kleine bloedingen die spontaan verdwijnen
 • in sommige gevallen kan littekenvorming ontstaan zeker wanneer de SPMU te diep werd gezet, wij bespreken altijd op voorhand hoe diep we kunnen gaan met de laser. Indien er risico is op littekenvorming dan opteren wij om minder diep te gaan met als gevolg dat het niet altijd mogelijk is om alles te verwijderen.

Prijs SPMU verwijderen

De kosten voor het verwijderen van pmu lopen erg uiteen. Het hangt onder andere af van het aantal behandelingen dat nodig is en de grootte van de permanente make-up.

Een voordeel van onze krachtige laserapperatuur is dat er minder behandelingen nodig zijn.

De prijs voor het verwijderen van de spmu wordt besproken vlak voor de behandeling. Wil je alvast een richtlijn? Bekijk dan onze indicatieve prijslijst.

Prijzen per lasersessie

 • Wenkbrauwen € 85
 • Lippen € 100
 • Eyeliner € 125
 • Pakketprijzen (voor meerdere zones tegelijk) zijn ook mogelijk. Op de dag van uw consultatie of behandelingen kunnen wij u de juiste prijs meedelen.

Wanneer u komt om uw permanente make-up te verwijderen betaalt u per sessie. Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk om op voorhand te zeggen hoeveel sessies u zal nodig hebben.

FAQ

Zeggen dat SPMU verwijderen niet pijnlijk is zou niet correct zijn.

Gelukkig duurt de behandeling niet lang, u kan het vergelijken alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid schiet. Na de behandeling moet u de wonde verzorgen zoals bij een brandwondje.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt om je spmu te verwijderen is afhankelijk van de grootte, diepte, inktkleuren en huidskleur. Door de nieuwe meest geavanceerde lasertechniek wordt SPMU in gemiddeld 1 tot 3 behandelingen verwijderd. Dit is een gemiddelde en kan dus minder of meer zijn.

Hoelang de behandeling duurt is afhankelijk van jouw SPMU. Houdt er rekening mee dat er meerdere behandelingen nodig zijn, met telkens 8 weken rust tussen de behandelingen. U zal telkens de SPMU meer zien vervagen en uiteindelijk zien verdwijnen.

Concreet zal u na elke sessie resultaat hebben, de SPMU zal alsmaar lichter worden.

Gemiddeld laten we 8 weken tijd tussen elke sessie. Op die manier zijn we er vrij zeker van dat de huid al voldoende hersteld is alvorens we een nieuwe sessie plannen.

De kosten voor het verwijderen van semi permanente make-up/SPMU zijn afhankelijk van de grootte.

Dit kan al vanaf € 85. Hoeveel sessies u nodig zal hebben is afhankelijk van de kleur en de diepte van uw SPMU. Meestal kunnen we een vrij goede inschatting maken na uw eerste sessie over hoeveel sessies u nadien nog nodig zal hebben.

Bekijk onze indicatieve prijslijst om een inschatting te maken wat het verwijderen van jouw SPMU zal kosten.

Maak een afspraak

Gelieve dit document te lezen en ondertekend mee te brengen op de dag van de behandeling.

Heb je toch nog vragen of wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Overtuigd? Boek hier uw behandeling!

Dermatopigmentatie (Sarasin Clinic)
Kortrijksesteenweg 20
9830 Sint Martens Latem
+32 9 278 36 30 | +32 476 68 97 99
karen@dermatopigmentatie.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart