Verschil tussen Microblading en PowDer Brows

Dermatopigmentatie verschil microblading powderbrows

Wat is het verschil tussen Microblading en PowDer Brows?

Wil je het hele jaar door mooi verzorgde, volle wenkbrauwen? Dan bestaan er verschillende opties om je wenkbrauwen vorm te geven, zoals Microblading en PowDer Brows. Maar wat is het verschil tussen deze twee behandelingen? Ondanks de recente hype rond Microblading en Ombré Brows zijn deze technieken eeuwenoud (Japanse Tebori). Alleen krijg je ze vandaag in een modern, hedendaags jasje.

Wat is Microblading?

Bij Microblading creëren wij een zo natuurlijk mogelijke wenkbrauw. De behandeling gebeurt met een kleine, steriele blade. Afhankelijk van de hoeveelheid eigen haartjes in je wenkbrauwen, en het resultaat dat je wenst te bekomen, kiezen zowel jij als de behandelaar de juiste techniek om jouw doel te helpen bereiken.

  • Je kiest tussen een supernatuurlijke look met Microblading of een soft make-up look met PowDer Brows (ook wel de ombré brows genoemd)
  • Een combinatie van beide technieken is ook mogelijk: dit is de PoWer Brow
  • Je krijgt NOOIT een tattoo-look!
  • De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist in natuurlijke Microblading-technieken bij Dermatopigmentatie.
  • Na één week mag je opnieuw zwemmen en zonnebaden.
  • Na twee dagen mag je weer sporten.

Let op Microblading is een echte specialiteit! Alvorens je deze techniek volledig “in de vingers” hebt ben je enkele jaren bezig. Bij Dermatopigmentatie werken we enkel met speciaal opgeleide PMU artiesten die zich in deze techniek helemaal verdiept hebben. Met andere woorden Specialsten in deze specialistatie!

Hoe gebeurt Microblading?

Met behulp van de geselecteerde steriele blade maken wij een klein, oppervlakkig krasje in je huid. Dat vullen we op met pigment in jouw natuurlijke wenkbrauwtint of iets donkerder indien je dit wenst. Na de behandeling kun je jouw natuurlijke haartjes nauwelijks onderscheiden van de Microblading-haartjes.

Met Microblading ben je voor 2 jaar gerust

1 tot 1,5 jaar, zolang heb je perfecte wenkbrauwen dankzij Microblading! Daarna vervaagt het pigment geleidelijk. Houd daarmee rekening en plan op tijd een nieuwe behandeling in.

Wist je dat vele mensen na een Microblading kiezen voor de PowDer Brows of Ombré Brows? Ondertussen is men gewoon aan het natuurlijke resultaat van de Microblading en durft men na een aantal jaar toch wat meer 🙂

De perfecte frequentie – op doktersadvies – voor Microblading is 2 jaar. Dan zijn (bijna) alle restpigmenten uit je huid verdwenen. Een snellere herhaalbehandeling zou de restpigmenten dieper in je huid duwen en dat kan littekens, pigmentverkleuringen of zelfs haarverlies veroorzaken. Respecteer dus altijd de 2 jaar-frequentie: je huid is een levend orgaan!

‘Maar wat als mijn Microblading vervaagt’, hoor ik je denken? In afwachting van je herhaalbehandeling kun je jouw Microblading-wenkbrauwlijn snel en makkelijk bijtekenen of bijkleuren met een speciaal wenkbrauwpotlood.

Wat zijn Ombré Brows of PowDer Brows?

Terwijl Microblading het zetten is van kleine krasjes in de huid, zijn Ombré Brows of PowDer Brows een heel andere techniek. Puur technisch gezien zijn de PowDer Brows of Ombré Brows makkelijker te zetten. Met een ultrafijne nano naald gaan we heel oppervlakkig en diffuus pigmenten in de huid brengen. Het effect? De subtiele, ingekleurde look van zacht wenkbrauwpoeder.

Hierbij moet je 2 dingen kaderen:

De PowDer Brows of Ombré Brows kan je heel natuurlijk plaatsen of iets meer uitgesproken. Het verschil zit hem hier in de hoeveelheid laagjes: hoe meer laagjes, hoe meer pigment, hoe donkerder de wenkbrauw. Maar ook hoe “hard” je de omkadering van de wenkbrauwen zet. Dit kan nauwelijks zichtbaar zijn maar als je graag sprekende brows hebt dan zal je kiezen voor  de iets “hardere omkadering” .

Geen idee waarover ik het heb?  Check dan onze voor en na foto’s en kijk welke techniek  jou het meest aanspreekt.

Hoe lang blijft de PowDer of Ombré brows techniek?

Afhankelijk van je huidtype, kwaliteit van de huid en het gekozen pigment (licht of donkerder) zal je ongeveer gemiddeld 1,5 jaar tot maximum 2 jaar geniet hebben van je PowDer Brows of Ombré Brows.

Dermatopigmentatie Microblading wenkbrauwen
dermatopigmentatie jonge vrouw powder brows donkerbruin pmu

Maak een afspraak

Altijd perfect gemaquilleerde wenkbrauwen, brows on fleek!

Vragen of twijfels? Kom gerust langs voor een consultatie of bel voor meer info 0476 68 97 99. Check ons “YouTube kanaal”.

Wil je direct je nieuwe brows? Dan kan je ook onmiddellijk een behandeling boeken 🙂

Prijs: € 300

Optie verdovende prik: + € 30

Recht op een Touch-Up indien nodig na 4 tot 6 weken voor slechts € 25

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart