Microhaarpigmentatie (MHP): een veilige aanpak van kaalheid

Microhaarpigmentatie (ook afgekort tot MHP) is een niet-chirurgische behandeling waarbij pigmenten in de hoofdhuid worden aangebracht. Het resultaat is dat de bestaande, dunnere haargroei optisch dikker lijkt, waardoor de indruk van een vollere haarbos wordt gewekt. De behandeling met micropigmentatie kan toegepast worden bij:

  • Kale plekken op het hoofd door haaruitval
  • Kale plekken op het hoofd door een litteken
  • Dunnere haargroei
  • Kaalheid in zijn algeheel

mhp-microhaarpigmentatieNooit meer kale plekken op het hoofd

Veel mensen denken dat er aan kaalheid of kale plekken op het hoofd niets te doen is. Dit is een misverstand. MHP van het haar is namelijk een veilige en laagdrempelige methode om ervoor te zorgen dat de haarbos weer voller lijkt. Ook is het mogelijk om bij gedeeltelijke en volledige kaalheid een ‘shaven look’ te creëren. De pigmenten die wij met microhaarpigmentatie aanbrengen, wekken hierbij de indruk dat uw hoofd geschoren is. De aanblik van een kaal hoofd behoort hiermee echt tot het verleden.

Wij kijken altijd samen met u welke kleur pigmenten we gaan gebruiken voor een behandeling met micropigmentatie. Hier nemen wij uitgebreid de tijd voor, want het is immers van het grootste belang dat kale plekken op het hoofd zeer natuurgetrouw worden ingevuld.

MHP versus haartransplantatie

Een vraag die ons vaak gesteld wordt, wat nu eigenlijk het verschil is tussen microhaarpigmentatie en een haartransplantatie. Mensen denken soms dat dit hetzelfde is, maar dit is absoluut niet waar.

Micropigmentatie van het haar is iets heel anders dan een haartransplantatie. In dit laatste geval worden haren in de hoofdhuid getransplanteerd. Dit is niet zonder risico’s: er is namelijk kans op infecties en ook is een haartransplantatie niet voor iedereen mogelijk. Bij microhaarpigmentatie ligt dit heel anders. Deze behandeling is juist wel geschikt voor iedereen en er zijn geen bijkomende risico’s wanneer u kiest voor micropigmentatie.

Microhaarpigmentatie voor vrouwen en mannen

Microhaarpigmentatie is geschikt voor vrouwen en mannen. Iedereen kan immers – om wat voor reden dan ook – te maken krijgen met een dunnere haargroei of haarverlies. Door voor MHP te kiezen, krijgt uw haar de optische ondersteuning van de pigmenten die wij hierbij aanbrengen.

Uiteraard zijn de pigmenten die wij bij Dermatopigmentatie gebruiken voor de microhaarpigmentatie behandelingen uiterst zuiver en vrij van zware metalen, AZO’s, PAK’s en nikkel. Ook zijn de pigmenten hypoallergeen, waardoor iedereen voor deze behandeling in aanmerking komt. Bij ons heeft u de zekerheid dat er uitsluitend gewerkt wordt met steriele materialen en professionele apparatuur.

Bent u benieuwd naar wat MHP van het haar voor u kan betekenen? Wij vertellen u hier graag meer over. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een eerste consult. Een informerende consultatie is altijd gratis bij ons.