Medische Pigmentatie

MEDISCHE PIGMENTATIE

Waarvoor worden medische pigmentatie of medische tatoeage technieken gebruikt?

Men gebruikt de medische pigmentatie technieken vooral voor het camoufleren van littekens en het verbeteren van het esthetisch resultaat na reconstructieve of esthetische ingrepen. Bij Dermatopigmentatie werken we samen met verschillende arts-specialisten zowel dermatologen, plastisch chirurgen als neurochirurgen.

De medische pigmenten die gebruikt worden bij Dermatopigmentatie zijn speciaal ontwikkeld om op littekens te werken. Onze pigmenten bevatten geen schadelijke stoffen en men mag ook onder de scanner wanneer er bepaalde onderzoeken moeten uitgevoerd worden. Bv. bij borstkanker of hersentumoren.

Dankzij onze samenwerking met verschillen artsen hebben wij ondertussen reeds een jarenlange expertise opgebouwd en terugbetaling verkregen bij verschillende mutualiteiten. Zo heeft u recht op de verhoogde terugbetaling bij tepeltatoeage na borstkanker.

Wat zijn medische pigmentatie technieken?

Medische pigmentatie technieken hebben dezelfde werkwijze van de permanente make-up technieken, dus ook met een steriele naald en PMU (Permanente Make-Up) machine zal men pigmenten in de huid brengen. Deze pigmenten worden speciaal gemaakt voor reconstructieve en heel natuurlijke toepassingen. Zo zijn er specifieke merken en kleuren op de markt die zich richten op huidkleuren, tepel en tepelhof kleuren alsook op haarkleur. Wanneer er zich op bepaalde plaatsen van het lichaam littekens bevinden kan je deze gaan camoufleren met deze speciale medische pigmenten.

Er zijn tal van mogelijkheden om medische pigmentatie technieken uit te voeren. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de littekens niet verheven staan op de huid (dus geen keloïd weefsel). Bij twijfel neem dan contact op met uw arts of stuur ons een foto van uw littekens dan kunnen wij u gericht advies geven.

Bij welke operaties kunnen medische pigmentatie technieken gebruikt worden?

Dermatopigmentatie tepeltatoeage voor en na
medische pigmentatie tepeltatoeage vrouw brandwonden

Gespleten lip

Een gespleten lip of schisis of cleft lip ontstaat tijdens de foetale ontwikkeling. Het wordt veroorzaakt wanneer het gehemelte niet sluit en er één of twee spleten overblijven. Het betreft vooral de bovenlip, maar kan ook gevolgen hebben voor de neus, waardoor de neusgaten een andere vorm hebben.

Eerst en vooral zal een chirurgische reconstructie uitvoeren om zo de functionaliteit maar ook het esthetisch aspect aan te pakken.

Pas na goedkeuring van de chirurgisch kan je de afwerking doen met de pigmentatie technieken.

Zo is het mogelijk om uw lippen een betere, natuurlijker ogende vorm te geven.

Onze pigmenten zijn vrij van schadelijke stoffen en conform de EU wetgeving.

Vitiligo

Deze veilige behandeling zal de natuurlijke kleur van uw huid nabootsen. Door zorgvuldig op maat gemaakte, huidkleurige pigmenten in de gedepigmenteerde gebieden van uw huid aan te brengen.

Voor een echt authentiek resultaat werken we met meerdere mengsels om de tonale variatie van uw huid zoveel mogelijk na te bootsen.

Hou er wel rekening mee dat wanneer we werken met huidskleur pigmenten in het gelaat men altijd een Sunblock van 50SPF moet aanbrengen. Ook zal men om de zoveel jaar bijwerkingen moeten doen om de kleur zoveel mogelijk optimaal te houden.

Tepel – tepelhof tatoeëren

Voor vrouwen of mannen die een borstreconstructie of een andere borstoperatie hebben ondergaan zijn deze medische pigmentatie technieken een wonder.

Wij werken met speciaal gemaakte pigmenten voor tepeltatoeage of tepelpigmentatie. Deze pigmenten zijn ook MRI safe. Dus wanneer u onder de scanner moet hoeft u zich geen zorgen te maken.

Bij ons krijgt u terugbetaling van de mutualiteit, wenst u hier meer info over neem dan contact met ons op.(link naar contact)

Dankzij onze tepelpigmentatie krijgen vrouwen sneller hun zelf vertrouwen en vrouwelijkheid terug.

Brandwonden en littekens

Het camoufleren van littekens komt meestal ten goede aan patiënten met hypopigmentatie, aangezien het litteken kan worden gecamoufleerd door een gekleurd pigment rechtstreeks in het witte litteken te pigmenteren, zodat het litteken niet langer merkbaar of opvallend is.

Medische pigmentatie van brandwonden en littekens verbetert het uiterlijk en kan helpen het zelfvertrouwen van slachtoffers van brandwonden te herstellen.

Microhaar simulatie

Haaruitval is niet langer een blijvend probleem!  Wij bieden alternatieve oplossingen voor haaruitval en littekens.

Onze shaven look techniek zal ervoor zorgen dat het lijkt alsof u kleine stoppeltjes op de hoofdhuid heeft. Dankzij speciale technieken bootsen we miniscule stoppeltjes na zodat het lijkt alsof u de haren kort geschoren heeft en u dus verlost bent van uw kalende hoofd.

Ook kunnen we de haardos voller laten lijken door pigmenten tussen de haren te plaatsen bv na een haartransplantatie waarbij nog teveel doorkijk is.

Er zijn ook medische oplossingen die de slapende haarfollikels terug voorzien van voedingsstoffen waardoor ze opnieuw haren gaan produceren. Daarvoor verwijzen we graag door naar Sarasin Clinic “PRP tegen haaruitval” of lees hun artikel in HLN.

FAQ

Heeft u een litteken na een chirurgische ingreep? Dan bespreekt u best met uw arts wanneer de tatoeage / pigmentatie mag plaatsvinden.

Over het algemeen geldt de regel: minstens 3 maand wachten na chirurgie zodat het litteken mooi vlak is. Het litteken mag niet meer rood zijn maar moet wit zijn, dit wil zeggen dat het litteken in de diepte ook genezen is.

Medische pigmentatie is minder pijnlijk dan permanente make–up. Net omdat je meer op littekenweefsel zal werken en dit is meestal minder gevoelig dan de gezonde huid. Bij schisis of cleft lip / gespleten lip worden de lippen verdoofd met een prikje net zoals bij de tandarts.

Ook hebben de meeste vrouwen geen pijn wanneer we tepeltatoeages uitvoeren, net omdat de huidzenuwen doorgesneden werden tijdens de operatie en men aan deze zones dus minder gevoel heeft. Let wel op, gelukkig komt dat gevoel met de jaren terug!

Wanneer we esthetische tepeltatoeages uitvoeren van het tepelhof, vb. wanneer tepelhofkleur te licht is of niet mooi van vorm dan werken we wel met een verdovende prik. Op die manier kan u de behandeling comfortabel ondergaan.

Gemiddeld moet je tot 3 weken wachten op je afspraak. Wij werken met een team dat gespecialiseerd is in deze technieken, vandaar dat de wachttijden soms kunnen oplopen.

Wij behandelen jaarlijks meer dan 2000 mensen.

U kan zowel met doorverwijzing van de arts als zonder doorverwijzing van de arts bij ons terecht.

Voorlopig wordt enkel de tepeltatoeage na borstkanker terugbetaald door de mutualiteit. Alle nodige documenten voor uw terugbetaling zal u van ons krijgen na uw behandeling.

De prijzen zijn afhankelijk van de plaats van pigmentatie en de oppervlakte.

Een tepeltatoeage aan 1 zijde kost € 200 en voor beide zijden € 400.

De prijzen van microhaarpigmentatie zijn per zone opgedeeld. Wil je een volledige Shaven Look dan is de prijs € 2000.

Schisis lip pigmentatie kost € 400 per behandeling. Na 6 tot 8 weken kan je een touch-up behandeling inboeken voor € 25.

Voor alle andere litteken behandelingen is de prijs afhankelijk van de grootte van het litteken. Stuur gerust een foto van de zone, dan kunnen wij u een gerichte prijs meedelen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart