Lippen pigmenteren: geef je lippen een prachtige vorm en uitstraling met lippigmentatie!

Lippigmentatie of semi-permanente full lips geeft je lippen een betere shaping en meer natuurlijke kleur. Kies voor baby lips, powder lips of bardot lips en krijg lippen die je een prachtige uitstraling geven.

Lees deze veelgestelde vragen:

Heb je vragen of wil je meer voorbeelden en informatie? Maak dan online je afspraak, bekijk onze voor en na foto’s of check onze Instagram pagina.

LIPPEN PIGMENTEREN

Terwijl de permanente make-up van vroeger hard en onnatuurlijk was, is Dermatopigmentatie een zachte en heel natuurlijke vorm van semi permanente make-up.

Momenteel is de Full Lip pigmentatie een ware hype aan het worden zowel voor het jonge publiek als voor de meer mature vrouw. We gaan geen visuele contouren plaatsen in de lippen, maar zachte technieken die ervoor zorgen dat uw lippen meer aanwezig zijn in uw gelaat zonder dat ze gaan opvallen.

Onze DP-Lips techniek zorgt ervoor dat uw lippen een betere shaping krijgen en dat u meer natuurlijke kleur in uw lippen krijgt.

Geen vale lippen zonder shaping meer, maar een natuurlijke vollere lip die meer kleur heeft!

Uw lippen gaan er beter uitzien en niemand zal merken dat u iets aan uw lippen heeft laten doen.

Omdat smaken en persoonlijkheden verschillen heeft Karen 3 verschillende type’s lip behandelingen omschreven.

Op de dag van uw behandeling wordt alles eerst besproken en uitgetekend. U hoeft op voorhand geen type DP- Lips te kiezen, dat doen wij samen met u.

We hebben 3 verschillende DP-lips behandelingen:

Baby lips:

Dit is de meest zachte vorm van pigmentatie.

Ideaal voor :

 • Lipreconstructies, bv. na schisis of cleft lip operatie
 • Shaping aanpassingen in de lippen
 • Pigment geven aan de lippen zodat de tint van de lip minder grauw of vaal is

 

Powder Lips:

Wanneer het iets meer mag zijn, deze zachte techniek zal zowel shaping als kleur gaan aanpakken en zorgt voor een softe make-up look.

Ideaal voor:

 • Meisjes / vrouwen die dagelijks lipgloss aandoen
 • Meisjes / vrouwen die reeds lipfillers hebben maar de shaping en kleur van de lippen willen optimaliseren
 • Kylie Jenner lips wensen

 

Dermatopigmentatie powderlips_voorenna

Bardot Lips:

Iedereen kent het stijlicoon Brigitte Bardot, onze Bardot Lips zijn naar haar vernoemd. Het is dan ook een full lip behandeling maar met dat extraatje meer.

Vrouwen die dagelijks lippenstift aanbrengen of een uitgesproken resultaat wensen gaan zich kunnen vinden in deze techniek.

Ideaal voor:

 • Vrouwen die een meer uitgesproken kleur en shaping van de lippen wensen
 • Al jaren lippenstift gebruiken en het beu zijn om constant de lippen bij te werken
 • Vrouwen die een echte make-up look wensen
 • Vrouwen met een meer uitgesproken persoonlijkheid

 

Check onze brochure

Maak een afspraak

Wanneer u reeds oude PMU of tattoo heeft (die nog vrij donker staat) op de plaats waar u een nieuwe behandeling wenst, gelieve dan eerst een foto te sturen via mail of WhatsApp (+32 476 68 97 99) zodat wij kunnen nagaan of een behandeling reeds mogelijk is.

Hoe verloopt een behandeling?

Bespreken en uittekenen

Alles wordt eerst uitvoerig besproken alvorens wij van start gaan. Het is belangrijk dat wij uw wensen kennen en dat wij in samenspraak met u kiezen welke behandeling het meest aangewezen is voor u.

Geen flauw idee wat u wil? Kijk gerust eens naar onze voor en na foto’s of op onze instagram pagina.

Optie verdoven

Wanneer we samen de kleur gekozen hebben en de lippen hebben uitgetekend , brengen we onze chirurgisch verdovende gel aan. Na enkele minuten zal u geen gevoel meer in de lippen hebben zodat u de behandeling compleet comfortabel kan ondergaan.

Pas wanneer de lippen goed verdoofd zijn beginnen we aan de behandeling.

Het pigmenteren

Het pigmenteren zelf duurt ongeveer 45 min, maar hou er rekening mee dat u vanaf het binnenkomen tot het buitengaan gemiddeld 1h30 kwijt bent.

Na de behandeling

Na de behandeling krijgt u een coldpack op de lippen zodat de zwelling sneller weg is. Hou er rekening mee dat de zwelling tot de dag nadien kan aanhouden. De lippen kunnen soms tot 2 x zo dik zijn door de zwelling. Alle nazorg instructies worden u ook duidelijk uitgelegd en u krijgt alles mee op papier.

Wat moet u zeker weten wanneer u een lippigmentatie boekt

Heeft u ooit een koortsblaasje gehad? Zo ja, dan moet u 4 dagen voor tot 4 dagen na uw behandeling Aciclovir pilletjes innemen. 3 x 200 mg per dag.

Een voorschrijft hiervoor kan u vragen aan uw huisarts.

U haalt best ook de nazorg zalf bij uw apotheker: Terramycine oogzalf (inderdaad oogzalf voor aan de lippen) dit is verkrijgbaar zonder voorschrift.

Wanneer ziet u het resultaat?

De zwelling zal de dag nadien grotendeels verdwenen zijn, echter moet u nog iets langer wachten op het resultaat. De lippen hebben meer tijd nodig om te genezen. Na 1 week zal het lijken of er heel veel kleur verdwenen is, om dan op week 3 terug tevoorschijn te komen. Het echte resultaat zal u pas zien na 4 weken.

Bij de lipbehandeling is een Touch-Up wel aangewezen, omdat lippen iets moeilijk kleur opnemen dan bv ogen en wenkbrauwen.

Het uiteindelijke resultaat zal gemiddeld 3 jaar blijven.

verloop behandeling lippigmentatie video preview

In deze video kan je zien hoe een behandeling met permanente make-up voor je lippen verloopt.

Lees er meer over in dit artikel.

Good to Know

 • BELANGRIJK: Indien u ooit al eens een koortsblaasje gehad heeft dan moet u (Aciclovir innemen 200 mg 3x per dag) 4 dagen VOOR de behandeling en 4 dagen NA de behandeling. Zodat u geen opstoot krijgt na onze behandeling, anders zal u niet het gewenste resultaat behalen. (U krijgt van ons een voorschrift op de dag van uw behandeling, u kan deze nadien binnenbrengen bij uw apotheker)
 • De lippen kunnen de dag zelf tot 2 zo dik zijn door de zwelling gelukkig is dit de dag nadien verdwenen
 • De kleur van de lippen zal de eerste 3 dagen vrij intens zijn om daarna alsmaar lichter te worden. Bij de lippen moet u zeker 3 weken wachten op het resultaat. boek tijdig uw Touch-up behandeling want voor de lippen is dit wel aan te raden
 • Verdovende prik is zeker aan te raden bij deze behandeling
 • Duur behandeling 1,5 uur
 • Ook in de zomer doen wij volop pigmentatie behandelingen
Dermatopigmentatie nabehandeling PMU

FAQ

Daar waar je vroeger de echte permanente make-up van de lippen zag als een zwarte lijn rond de lippen, dit om wel degelijk de gewone make up te vervangen. Of mensen dit echt mooi vonden laten we in het midden 🙂 Wordt er nu vooral overgestapt naar de semi permanente make-up. De pigmenten zijn veel zachter en sluiten meer aan bij de natuurlijke liptinten. Ideaal is om de lippen gewoon terug van meer pigmenten te voorzien in echte lipkleuren. Op die manier kan je de vorm van je lippen mooier maken. Ook bij pigmentverlies door bv. koortsblaasjes.

Onder alle semi permanente make-up behandelingen is de behandeling van de lippen de meest pijnlijke. Maar u hoeft niet bang te zijn! Wij kunnen uw lippen indien gewenst verdoven met een prikje. Dit kan je vergelijken zoals een prik bij de tandarts.

Wens je liever geen prik? Dan gebruiken wij onze sterk verdovende zalf (30% lidocaïne). Om een vergelijking te maken, de gekende Emla zalf bevat maar 5% lidocaïne.

Voor de lippen mag je rekenen dat dit gemiddeld 2 tot 4 jaar kan blijven. Opnieuw hangt dit weer af van je levensstijl (roken, zonnebaden, zwemmen) en metabolisme van je lichaam. De ene persoon zal sneller de pigmenten afbreken dan de andere.

Ook zal het resultaat langer blijven bij mensen die voor een iets donkerdere kleur kiezen dan wanneer je super naturel kleur kiest die heel goed aansluit bij je eigen lipkleur.

Wat wel een verschilt maakt is het hebben van koortsblaasjes. Hou er rekening mee dat iedere keer er actieve koortsblaasjes zijn op de lippen, dit sneller je kleur zal laten wegtrekken. Probeer dus zoveel mogelijk te vermijden dat je koortsblaasjes krijgt door tijdig je medicatie te nemen wanneer je er eentje voelt opkomen!

Ja uw lippen zullen gezwollen zijn na de behandeling. Het zal lijken alsof u iets teveel fillers in de lippen gekregen heeft 🙂

Wanneer u kiest voor de verdovende prik zal u meer zwelling hebben in de lippen. Dit komt door de verdovende vloeistof. Tegen ’s avonds zal u al meer dan 70% van die zwelling kwijt zijn, maar in het slechtste geval kan de zwelling 2 dagen aanhouden.

Wanneer u de lippen gewoon met de zalf verdoofd, dan heeft u een minimale zwelling die meestal de dag nadien volledig verdwenen is.

Direct na uw lipbehandeling zal de intensiteit van uw kleur ongeveer 2 x zo donker zijn. Vanaf dag 2 -3 zal de intensiteit van uw kleur enorm beginnen afnemen.

De kleur zal zodanig lichter worden dat u kan denken dat u alle kleur verloren bent. Panikeer niet, want na gemiddeld 12 dagen komt alle kleur mooi terug!

Wanneer u een actieve koortsblaas op de lip heeft op de dag van uw behandeling, dan is het niet verstandig deze behandeling te laten doorgaan.

Heeft u af en toe eens last van koortsblaasjes, dan neemt u best de Aciclovir pillen. Wij raden aan om 800 mg, 4 dagen voor uw behandeling te beginnen nemen tot 4 dagen na uw behandeling zodat u zeker geen opstoot van koortsblaasjes krijgt.

Heeft u wel koortsblaasjes na uw behandeling? Dan zal er op de plaats van de koortsblaas geen kleur aanwezig zijn en is een Touch-up zeker nodig.

Een koorstblaasje is het herpes simplex virus die voor altijd in je lichaam zit en bij trauma of stress zich jammer genoeg ook laat zien. Vandaar het belang om de medicatie te nemen. Let op het moeten wel degelijk de pillen Aciclovir zijn en niet de zalf, zalf is enkel wanneer het te laat is en er reeds een koortsblaasje is. Het doel is dat er geen uitbraak van koortsblaasjes is.

U neemt best de pilletjes reeds 4 dagen voor uw behandeling, dus ga alvast langs bij uw apotheker. Na uw behandeling kan u bij ons een voorschrift krijgen of ga eerst langs bij uw huisarts voor uw voorschrift.

Deze kost € 400, indien een touch up na (6 tot 8 weken) nodig is komt er € 25 bij.

Wenst u de lokaal verdovende prik dan komt er extra € 30 bij.

Onze prijzen variëren per medewerker klik hier voor de volledige prijslijst.

Voor de lippen is het moment van de  touch-up iets later, gemiddeld tussen de 6 à 8 weken. Dit omdat lippen trager genezen dan bv. de huid van de wenkbrauwen of ogen.

De dag zelf moet u met een rietje drinken en niet kussen of alle contacten met de lippen vermijden. Door de techniek zijn de lippen nu geschaafd en dus heel vatbaar voor infecties.

De eerste week mag u geen make-up aan de lippen doen, geen sauna of zwembad.

U mag 2 dagen niet sporten, dit is niet goed voor de inkapseling van uw pigment.

U moet de lippen enkele keren per dag afkuisen met een klam watje.

3 x per dag smeert u Terramycine oogzalf (zonder voorschrift te verkrijgen bij uw apotheker). Tussendoor de lippen goed soepel houden met pure Vaseline.

Na ongeveer 20 dagen ziet u het uiteindelijke resultaat.

Een touch-up is niet verplicht en enkel indien nodig (boek tijdig want deze moet plaatsvinden tussen de 6 -8weken na uw behandeling)

Indien u koortsblaasjes heeft dan moet u voor uw touch-up ook terug uw medicatie innemen zoals hierboven uitgelegd.

Het is heel belangrijk dat u enkel door een ervaren specialist de lippigmentatie procedure laat uitvoeren. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en voeren jaarlijks meer dan 1500 lip procedures uit. Zowel de Baby Lips als de Powder Lips of Bardot Lips.

Lees hier al onze reviews of kijk naar onze talloze voor en na foto’s.

Wij geven ook opleiding aan andere SPMU artiesten. Bij Dermatopigmentatie werkt enkel de top van de spmu artiesten! Bovendien heeft iedere spmu specialist nog eens zijn specialisatie binnen dit domein.

Zo zal uw lippigmentatie procedure uitgevoerd worden door iemand die enkel gespecialiseerd is in semi permanente make up van de lippen en hier minstens al 300 procedures met glans heeft uitgevoerd. U mag dus vertrouwen op expertise en kennis!

Bekijk onze prachtige resultaten!

Tijdens de zwangerschap wordt dit heel sterk afgeraden. Niet zozeer omdat er zich complicaties zouden kunnen voordoen maar gewoon uit voorzichtigheid.

Borstvoeding geven kan geen kwaad, wel raden wij aan om de eerste melk na de behandeling af te kolven en weg te gooien. Dit terug uit voorzorg.

Ja, lipfiller plaatsen mag tot 2 weken vòòr of vanaf 2 weken na de lippigmentatie.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart