Lipfillers

Lippen zijn extreem belangrijk als het gaat over een esthetisch mooi gezicht.

Een lipvergroting is dan ook vandaag de dag de meest geboekte esthetische behandeling. Genetisch dunne lippen, cosmetische asymmetrie, en prominente marionetlijnen kunnen met een non-invasieve techniek verbeterd worden naar de wensen van de patiënt.

Lipvergroting met hyaluronzuur dermal fillers is een non-invasieve procedure die gemiddeld 15 minuten duurt. Het resultaat is er meteen, met minimale bijwerkingen of allergische reacties en efficiënte resultaten.

Patiënt selectie

Een gedetailleerde consultatie waarin de voordelen, beperkingen en mogelijk ongunstige resultaten worden besproken is noodzakelijk.
De ideale kandidaat voor lipvulling is iemand met een dunne lipstructuur of patiënten bij wie het volume met de leeftijd is afgenomen, heeft geen bloedstollingsstoornissen, ongecontroleerde diabetes, HA-gevoeligheid en heeft geen bloedverdunnende medicatie (ibuprofen of aspirine) gebruikt tot twee weken voorafgaand aan de procedure.

Voorbereiding

Het is cruciaal om de behoeften van de patiënt te begrijpen. Sommige patiënten zijn misschien op zoek naar subtiele correcties, terwijl andere op zoek zijn naar verbeterde definitie of volheid. Voordat er foto’s worden gemaakt, worden eerdere procedures besproken en wordt het respectieve toestemmingsformulier, met alle mogelijke bijwerkingen, ondertekend door de patiënt.

Lipvergroting wordt uitgevoerd door voorafgaand een verdovende crème aan te brengen.

 

Procedure

Voor optimale resultaten van de lipvergroting is het noodzakelijk om de juiste contouren en balans tussen de boven- en onderlip te behouden. De golden ratio voor vrouwelijke lippen is qua verhouding 1,0 bovenlip en 1,6 onderlip. In mijn ervaring is een leeglopende vermiljoen een van de grootste zorgen van de patiënt, bestaande uit hangende hoeken van de mond.

De techniek voor het injecteren van HA-fillers in de lippen omvat seriële puncties en lineair threading, bij voorkeur retrograde. Deze kunnen afzonderlijk of in combinatie worden toegepast, afhankelijk van de behoeften van de patiënt.

Voor bijzonder dunne lippen wordt volumevergroting met dieper geplaatste fillers geadviseerd, gevolgd door oppervlakkige correcties om definitie toe te voegen. Omgekeerd is voor verbeteringsdoeleinden een oppervlakkig geplaatste filler met nadruk op de vermiljoenrand beter.

Ik gebruik liever een 27G-canule in plaats van een naald, omdat de stompe uiteinden het trauma minimaliseren en elk risico van penetratie door de bloedvaten verkleinen. Fillers mogen niet vanaf de rand van de lippen worden geïnjecteerd, tenzij een langwerpig uiterlijk van de lippen vereist is of in het geval dat wordt geprobeerd structurele ondersteuning te bieden aan de vergrote lippen. Uiteindelijk zorg ik ervoor dat de lippen gelijkmatig worden vergroot door de patiënt te vragen te glimlachen en haar mond te bewegen.

Nazorg

Direct na de behandeling kan er zwelling of blauwe plekken optreden. Ice-packs kunnen op het gebied worden aangebracht om ongemak te minimaliseren. U kunt de patiënt aanraden om aanvullende behandelingen, lipafschilfering en extreme temperaturen binnen 24 uur na de behandeling te vermijden.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart