Het microblading avontuur van Mariska Blommaert (Buitengewoonanders)

Het microblading avontuur van Mariska Blommaert (Buitengewoonanders)

Het microblading avontuur van Mariska Blommaert (Buitengewoonanders)

30/06/2018

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Microblading bij Dermatopigmentatie

Finally! Gedaan met elke ochtend mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Ik zette eindelijk de stap naar microblading. Een moedige beslissing die niet over één nacht ijs is gegaan want met mijn lage pijngrens kan ik zelf het verwijderen van een pleister niet aan zonder verdoving.  Niet letterlijk uiteraard  maar het is wel een feit dat ik niet ben weggelegd voor bloedafnames en tattoos. Alles wat te maken heeft met naalden en krassen laat ik wijselijk aan mij voorbijgaan. Maar aangezien volle, volumineuze wenkbrauwen à la Cara Delevingne – en ik als ‘natuurlijke’ blonde meer haar op de benen dan op mijn wenkbrauwen heeft – helemaal hot en in zijn, besloot ik om te kiezen voor microblading. Wie mooi wil zijn, moet lijden.

Langdurig effect

Microblading is een vorm van semipermanente make-up waarmee je blikvangers van wenkbrauwen kan creëren. Bij deze techniek wordt er pigment in de huid aangebracht, waardoor het effect langdurig is – hopelijk in mijn geval de volle 2 jaar – maar dus niet 100% permanent. Het lijkt op tatoeëren maar het effect is natuurlijker.

Dermatopigmentatie - uittekenen wenkbrouwen

Met een bang hart meld ik mij aan bij Dermatopigmentatie in Gent. De dame aan de receptie merkt  meteen de angst op in mijn ogen en stelt me gerust. Ze hebben genoeg middelen in huis om dit pijnloos te laten verlopen. Na haar peptalk neemt ze mij mee naar de consultatieruimte waar ze mijn wensten qua dikte, kleur, vorm,.. aftoetst. Met een potlood tekent ze de gewenste vorm en brengt ze mij nadien naar Karen die de microblading uitvoert.

Ook zij merkte aan de tranen die vloeiden – ik geef toe, ik heb geweend – dat ik nood heb aan extra verdoving. Ofwel 1 minuut een injectie doorstaan of 45 minuten krassen is de boodschap. Uiteraard koos ik voor de eerste optie al was dat wel geen pretje. De diverse prikjes voelde ik werkelijk tot in mijn tenen maar door haar zachte aanpak, lieve woorden en vooral fijn gezelschap vergat ik die pijn al snel. Want voor ik het wist was Karen al aan de sessie begonnen.

Microblading

Voor de microblading gebruikte Karen een fijn steriel mesje om haarfijne sneetjes in de opperhuid te maken die nadien werden opgevuld met kleurpigment. Een proces van een dik anderhalf uur. Maar met het resultaat dat ik volle, gedefinieerde wenkbrauwen kreeg die er net als echt uitzien.

Nadien volgden er nog instructies door de assistente voor de nazorg van mijn wenkbrauwen want na de sessie mag je deze 5 à 7 dagen niet nat maken en moet je deze strikt verzorgen met een zalf voor wonden. Pas na één week krijg je het effectieve resultaat te zien want nog 30% van het pigment verdwijnt tijdens de eerste week. Reactie bij thuiskomst? De dochter luisterde instant door mijn strengere look, mijn man moest wennen aan mijn nieuwe blik en mijn zoontje vindt mij nog altijd de mooiste van de wereld. Sta mij toe om die laatste te geloven.. of beter nog, oordeel zelf 🙂

Lees het orginele artikel op BuitengewoonAnders