LASERONTHARING IN GENT

Laserontharing, snel en vrijwel comfortabel, dankzij onze TRIPLE LASER technologie! Dit is laserontharing met 3 verschillende golflengten:

 • 755 nm ALEX golflengte: ideaal voor blekere en fijne haartjes (oppervlakkige penetratie)
 • 808 nm DIODE golflengte: standaard voor elk haartype
 • 1065 nm ND-YAG golflengte: ideaal voor een gebruinde, donkere huid met donkere haartjes

Deze 3 golflengten worden in een laserontharing gebundeld, en afwisselend door de laser afgegeven. Hierdoor zal elk haartype in de huid aangepakt worden en kunnen we vrijwel pijnloos en snel ontharen. De 3 golflengten worden geabsorbeerd door de melanine in de haarwortel. Vervolgens wordt het omgezet naar warmte-energie. Zodra er voldoende warmte is, zal de haarwortel vernietigd worden.

* Witte of grijze haren zijn enkel permanent te verwijderen door electrolyse! (electrolyse is enkel in de Clinic in Antwerpen)

Voordelen van deze nieuwe laserontharing technologie:

 • 3 dubbele triple laser
 • vrijwel pijnloze laserontharing
 • geschikt voor elk huidtype
 • snel & veilig, ook voor grote zones
 • gemiddeld aantal behandelingen nodig: tussen de 3 en 6
Dermatopigmentatie laserontharing in de zomer
Dermatopigmentatie Triple Laser Icoon

Vanaf € 25 per zone

Ditch the Razor !!

Dermatopigmentatie Laserontharing

Aantal behandelingen

De haarcyclus varieert van de plaats op het lichaam. Als gevolg zal de intervaltijd hierdoor ook anders zijn. Dus de beste tijd om te laseren is wanneer het haar terug begint te groeien. Het haartje moet ongeveer 1 mm zijn.

Gemiddeld zal het aantal sessies tussen de 5 en 8 behandelingen liggen. Sommige mensen hebben slechts 3 sessies nodig terwijl anderen zeker 8 sessies nodig hebben. Elk lichaam reageert anders. Veel hangt af van uw hormoonhuishouding. Ook het gebruik van bepaalde medicatie heeft een invloed.

Je zal nooit 100% permanent haar-vrij zijn. Wel kan u rekenen op 90% haarverlies. De haartjes die af en toe terugkomen zullen vele malen lichter zijn. Als gevolg hiervan zullen ze ook minder sterk zijn. Het ideale moment om je haren te laseren is wanneer je niet meer epileert of waxed. Enkele scheren is toegestaan tijdens uw definitieve ontharing sessies.

VOOR en NA de behandeling:

 • Tot 4 weken voor de behandeling mag je NIET waxen of epileren (alles waarbij je de haarwortel verwijdert)
 • Minstens 2 weken voor en na de behandeling mag je niet zonnebaden, om eventuele complicaties te vermijden
 • Gemiddeld na 6 tot 8 weken kom je best terug voor je nieuwe sessie
 • GOUDEN REGEL = KOM PAS TERUG WANNEER DE HAREN OPNIEUW GROEIEN!!! Enkel in deze actieve groeifase kunnen de haren permanent verwijderd worden
 • Lichte roodheid of minimale zwelling van de behandeling zal na enkele uren verdwijnen
 • In sommige gevallen kan een oppervlakkig brandwondje voorkomen, deze genezen altijd spontaan en zonder gevolg.

Wist je dat…

 • je nooit 100% permanente haarverwijdering zal verkrijgen
 • sommige haarwortels “slapen” en produceren pas na enkele jaren een haartje
 • inname van Minoxidil kan permanente haarreductie verstoren
 • we niet laseren op eczema of actieve Herpes Simplex
 • mensen die Isotretinoine genomen hebben tot 6 maand voor de afspraak niet kunnen behandelen
 • we niet kunnen behandelen als je allergisch ben voor hydroquinone of andere bleaching crèmes
 • u tussen de sessies door MOET scheren, en op het moment van de behandeling zorgen dat u minstens 1 mm haarlengte heeft? Op deze manier kan de laser zich vlotter richten op de haarwortel van het haartje.
 • je best ook veel water drink enkele dagen voor uw sessie zodat de cellen goed gevuld zijn met vocht, dit zorgt voor een betere geleiding van de energie.
 • Je Nooit 100% haarvrij zal zijn maar je zal wel verlost zijn van het dagelijkse scheren/epileren/waxen.
 • je gemiddeld 5 tot 8 sessie nodig zal hebben om 90% haarvrij te zijn
 • de ene zone beter reageert op de sessie dan de andere
 • hoe hoger de energie van de laser staat hoe sneller resultaat = minder sessies …. maar het is dan ook weer iets pijnlijker :-/

Waarom scheren?

De energie van de laser richt zich tijdens de laserontharing op de melanine van het haartje. Vervolgens gaat het tot de haarwortel om deze te vernietigen. Wanneer het haartje te lang is, gaat energie verloren.

Dankzij het scheren tussen de sessies door zal uw haar dikker en steviger worden. Op deze manier wordt er meer energie doorgegeven aan de haarfollikel, waardoor deze sneller en efficiënter uitgeschakeld wordt.

Zo zal u langzaam maar zeker verlost geraken van uw ongewenste haren op de meest ongewenste plaatsen 🙂

 

Prijzen per behandeling

Beide onderbenen € 100
Beiden benen volledig € 200
Onderarmen € 100
Onderarmen & handen € 130
Armen & handen (volledig) € 200
Oksels € 50
Bikinilijn volledig € 100
Anale zone € 50
Borsten (vrouw) € 40
Baard & hals  (voorkant) € 150
Baard € 100
Hals (voorkant) € 50
Hals (achterkant) € 50
Rug & schouders € 200
Rug € 150
Borst & buik € 150
Buik € 100
Borst € 100
Schouders € 100

 

 

Videos

Voor & Na

Bikini ontharing Sarasin clinic voor en na
Laserontharing Sarasin Clinic gent
Laser ontharing gent prijs per zone

Maak een afspraak

FAQ

Wacht best tot minstens 1 dag na de lasersessie om terug te scheren. De dag zelf kan de huid wat rood en gevoelig staan.

Je mag enkel scheren en nooit meer waxen. Omdat je door te waxen de haren zachter maakt en de haarfollikel doet verschrompelen, waardoor het moeilijker is voor de laserenergie om deze haarfollikel voldoende te “verbranden” zodat deze geen haar meer kan produceren.

Neen zeker niet! Gelieve minstens 1 dag te wachten. Eens de eventuele roodheid of gevoeligheid verdwenen is mag je terug deodorant gebruiken.

Wij hebben zeker 1 mm haarlengte nodig om goed de energie van de laser door te geven via het haartje naar de haarfollikel. Je haartje is eigenlijk de geleider van de energie, dus we hebben weldegelijk een haartje nodig, anders heeft het niet veel zin!

Scheren!! Alleen maar scheren.

Doordat je de haartjes scheert, worden deze iets dikker en stugger. Hierdoor hebben we meer volume om onze energie van de laser op te richten. Op die manier kunnen we veel energie doorgeven zodat de haarfollikel verbrandt. Dat is ook de reden waarom je sneller resultaat hebt bij de oksels en bikini dan vb. op je benen, waar je dikwijls iets meer sessies nodig hebt of minder snel resultaten ziet.

Regel is hoe dikker, donkerder en stugger het haar, hoe sneller je resultaat zal hebben. Dit omdat je veel energie kan doorgeven aan de haarfollikel en deze dan helemaal verbrandt wordt. Klinkt pijnlijker dan het is hoor 🙂

Pijn is natuurlijk subjectief en voor iedereen anders. Bepaalde zones zijn meer gevoelig dan andere, zoals de bikini of de baardzone bij de man.

Een kleine prikkeling moet je wel voelen omdat je dan ook weet dat het haarzakje “verbrand” is. De eerste sessies worden als meest gevoelig omschreven omdat je dan nog veel haarfollikels hebt. Hierdoor zal je dus nog veel die prikkeling voelen.

Naarmate meerdere haarfollikels uitgeschakeld zijn zal je minder pijn/prikkeling voelen.

Gemiddeld is dit tussen de 6 en 8 weken. Naarmate je naar het einde van je sessies loopt kan er meer tijd tussen gelaten worden.

De gouden regel is: “kom pas terug wanneer je haar volop aan het groeien is.” Omdat we dan in de actieve haarfase zitten, het is enkel in deze fase dat je de haarfollikels permanent kan uitschakelen. Dit wil ook zeggen dat je zelf je eigen haarcylus in de gaten houdt, zodat je tijdens een sessie heel efficiënt kan werken. Anders doe je een sessie die weinig effect zal hebben.

Omdat de haren groeien in verschillende groeifasen en we maar permanente haarfollikels kunnen uitschakelen in 1 fase. Namelijk de actieve groeifase.

Een haartje kent 3 verschillende fasen, en elk haar zit in een afzonderlijke fase. Gelukkig maar, anders zouden we bv. een periode kaal zijn, en vervolgens een periode heel veel haar hebben!

Enkel in die groeifase kunnen we permanent haren verwijderen. Alle andere fases zijn er aan voor de moeite. Omdat we niet weten welk haar in welke fase zit, moet je dus om de zoveel tijd terug komen, totdat er bijna geen haartjes meer zijn.

Omdat haargroei en haarcycli gevoelig zijn voor hormonale schommelingen is het niet aan te raden om sessies te doen in deze periode.  Zo zou het bv. kunnen zijn dat je extra sessies nodig hebt, of dat de laser niet efficiënt genoeg werkt. Omdat wij enkel efficiënt willen werken met goede resultaten raden wij laseren tijdens zwangerschap of borstvoeding sterk af.

Gemiddeld moet je rekenen tussen de 3 à 8 sessies dan zal je ongeveer voor 90% haarvrij zijn. Dit wil dus zeggen dat je NOOIT 100% haarvrij zal zijn! Af en toe zal een haarfollikel die niet bereikt werd maar die vb. gedurende jaren geen haartje geproduceerd heeft, toch plots een haartje produceren.

Wij raden aan om jaarlijks eens 1 follow up sessie te doen.

Na uw laserontharing zou het niet verstandig zijn om onmiddellijk te gaan zwemmen of echt te zonnebaden. De huid kan wat gevoelig zijn nadien en soms wat rood zien.

Wij raden aan om toch minstens 1 week uit de zon te blijven of niet te gaan zwemmen. Uiteraard kan je zeker in de zomer laserontharing doen, maar dan vb. niet op plaatsen waarmee je bloot loopt in de zon of vlak voor een zonvakantie.

Je mag zeker definitieve lasersessies doen tijdens de zomer. Hou er enkel rekening mee dat je niet letterlijk mag liggen zonnebaden enkele weken voor de lasersessie tot 1 week na de laser sessie.

De prijs voor definitieve laserontharing is bij ons opgesteld per zone. Voor oksels betaal je slechts € 50. Voor de volledige bikini € 100.

Kijk gerust naar onze prijslijst. Indien jouw zone er niet bijstaat, geef dan gerust een belletje dan kunnen wij een prijs meedelen. Wij laseren alle zones van het lichaam!

Onze laserontharing wordt deels door een verpleegkundige gedaan, of door iemand die speciale training gekregen heeft in het permanent of definitief ontharen. Niet alleen de kwaliteit van je toestel is heel belangrijk maar ook de instellingen en vaardigheid van de laserspecialiste! Wij werken met een vast team van laserspecialisten, zodat je bijna altijd dezelfde persoon hebt om jouw definitieve ontharing uit te voeren.

Rode en blonde haren zijn zeer moeilijk tot niet definitief te verwijderen met de laser. Een betere oplossing voor deze type haren is definitieve elektrolyse ontharing.

Bij elektrolyse ontharing zal men haartje per haartje, door middel van een fijn naaldje “verbranden”. In tegenstelling tot de laser die enkel met laserenergie tot aan de follikel geraakt dankzij het kleurpigment van het haar. Kleurpigment bij ros of blond haar ontbreekt, dus kan de laser zijn energie niet doorgeven via het haartje, en zal men via een naaldje de energie tot aan de haarwortel brengen.

Dit is een heel tijdrovend proces en is ook pijnlijker dan definitieve laserontharing. Maar je zal wel echt permanent van je blonde of rosse haren verlost zijn! 🙂

Neen, nooit laseren op een tattoo! Je moet rekenen dat een laser blind is, en zijn energie richt op pigment / kleur. Vandaar ook het belang van getinte haren, en liefst een iets blekere huid dan de haren, zodat er voldoende contrast is. De laser weet dus niet dat het een tattoo is. Hij ziet donker pigment, en daar wil hij energie aan geven. Resultaat is een oppervlakkige brandwonde op de tattoo, alsook kleurverlies van je tatoeage.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je een echte laser hebt, omdat laser een bundel licht / energie is en daardoor een super focus heeft. IPL is meer breedspectrum licht, waardoor het op verschillende niveaus  target en daardoor niet zoveel energie op 1 bepaalde plaats krijgt. Namelijk daar waar de haarfollikel zich bevindt, vandaar dat je met IPL ook meerdere sessies nodig hebt.

Onze laser is de beste omdat hij energie afgeeft op 3 verschillende dieptes. Deze dieptes zijn wetenschappelijk ook beschreven als zijnde het meest efficiënt voor haarverwijdering. Bv. een haartje dat lichter is van kleur of fijner van textuur zit op een andere diepte dan een donker, stug haartje.

De meest gekende is de Diode Laser, werkt op een diepte van 810 nm. Daarnaast bezit onze laser ook Alexandrite golfengte en ND-YAG, elk met hun specifieke laserlengte.

De behandelde zone zelf moet zeker 1 week uit de zon blijven, anders heb je kans op pigmentatiestoornissen in de huid.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart